Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

BMW AG proširuje saradnju sa Preventom

Konstantno ulaganje u nove investicije dokaz su strateškog opredjeljenja ove kompanije za razvoj bh. privrede

Početkom sljedeće godine, Prevent u Bosni i Hercegovini planira ući u novi projekat proizvodnje automobilskih presvlaka za prvu ugradnju za modele BMW L6 i  BMW L7. Visoka delegacija BMW AG-a posjetila je u protekla dva dana proizvodne pogone Preventa u Zenici i Visokom kako bi se iz prve ruke upoznala sa poslovnim aktivnostima i procesima u ovoj kompaniji, te dogovorila proširenje poslovne saradnje.  Trenutno se u Bosni i Hercegovini proizvode presvlake za ručicu ručne kočnice u BMW vozilima

U pratnji vodećih ljudi Preventa, gosti su obišli pogone u Zenici gdje se trenutno šiju tekstilne presvlake za modele Audi Q5, VW Passat, VW Turan i VW Golf, kao i krojačnicu tekstila u Visokom, na lokaciji Topuzovo Polje.

BMW godišnje proizvede oko 1, 4 miliona  automobila od čega je najveći broj namjenjen za evropsko trzište.

Lider u proizvodnji automobilskih presvlaka, Prevent grupacija  je partner renomiranih svjetskih proizvođoča automobila. Proizvodni pogoni u Bosni i Hercegovini predstavljaju većinski dio proizvodnje ove kompanije što pokazuje strateško opredjeljenje za razvoj bh.privrede. Prevent grupacija je vodeći bh. izvoznik sa preko 430 miliona KM, a pored kože i automobilskih presvlaka proizvodi kočione diskove, zaštitnu opremu i brodove.