Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Edin Muzaferija: “Posebno zahvaljujemo dr.Popiću i uskoro u Visokom očekujemo Crvenu Zvezdu i OFK Beograd”

Nakon što su gostovali kod Dinama iz Zagreba i Partizana iz Beograda mladi nogomotaši polaznici Škole fudbala “Centrosport” iz Visokog, koju predvodi trener Edin Muzaferija – Žuti, ponovo su bili u Beogradu i to na poziv FK “Crvena Zvezda”. Rezultatski iz Beograda su se Visočani vratili s dvije neriješene utakmice i jednim porazom.

– Ja sam stari navijač Crvene Zvezde i nisam ni očekivao da nam u gostima kod ovog kluba može biti drugačije nego što je bilo, a bilo je odlično. Odigrali smo tri utakmice, prvo su dječaci godišta 2001-2002. odigrali protiv vršnjaka Crvene Zvezde 2:2, strijelci za našu ekipu su bili Konjičanin Omar i Sulejmanović Emin. Pored Crvene Zvezde naši igrači godišta 1999-2000.  odigrali su i utakmicu s još jednim klubom iz elitne srbijanske lige OFK Beograd, i tu smo odigrali neriješeno, bilo je 1:1, a pogodak za našu ekipu postigao je Suša Hamza. Ova generacija polaznika Škole fudbala “Centrosport” odigrala je i utakmicu protiv vršnjaka Crvene Zvezde i tu smo izgubili sa 2:0. Trebali smo odigrati još jednu utakmicu s ekipom iz Beograda koja igra srbijansku najbolju ligu BSK Borča, ali zbog umora naših igrača morali smo se zahvaliti na ovom pozivu. Još jednom moram istaći da smo naišli na nevjerovatno gostoprimstvo i prijem. Iz Crvene Zvezde su jako zainteresovani i za uzvratnu posjetu Visokom, isto su rekli i treneri OFK Beograda. Možda je interesantno za starije navijače Crvene Zvezde iz Visokog da kažemo da je trener Zvezdinih igrača 2001-2002. godište legendarni desni bek ovog kluba Krmpotić, dok je trener OFK Beograda Dževad Prekazi nekadašnji igrač Partizana. Visočane je u Beogradu dočekao i Visočanin dr. Popić koji radi kao dokor u ekipi Crvene Zvezde uz kojeg se također posebno pobrinuo da se osjećamo ugodno u Beogradu i trener Blagojević, porijeklom Bosanac koji je igrao u Zvezdinoj generaciji sa Savićem i Pižonom. Na kraju samo želim istaći i da su naši dječaci ostavili odličan dojam, Dejan Cvetkovic nam je ponudio da uvijek možemo dovesti neke igrače na probu, a već nakon ovih utakmica treneri Crvene Zvezde su se raspitivali za neke od naših talenata.

Polaznici Škole fudbala “Centrosport” ove godine će učestvovati i u revijalnom dijelu Novogodišnjeg turnira – Memorijal Midhat Ahić koji se odigrava od 21- 25.12.2011. godine u KSC “Mladost”. Protivnik ekipe iz Visokog će biti vršnjaci iz Fudbalskog kluba “Željezničar”.