Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Raif Seferović: “6,5 miliona KM za ljetno i zimsko održavanje cesta, 2,5 miliona za rekonstrukciju, 1 milion za zaštitu okoline”

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona /ZDK/ u idućoj godini bi, prema budžetskim projekcijama, trebalo na raspolaganju imati ukupno oko 12 miliona konvertibilnih maraka, potvrdio je danas resorni ministar Raif Seferović.

“Najveći dio pripada Direkciji za ceste koja će za redovno, zimsko i ljetnje održavanje imati na raspolaganju 6,5 miliona maraka, dok će za izgradnju i rekonstrukciju putne infrastrukture biti dodjeljeno 2,5 miliona maraka. Novina je da smo planirali i 400 hiljada za nabavku softverskog paketa kojim ćemo moći gospodariti cestama na području cijelog kantona” – rekao je ministar Seferović.

U Fondu za zaštitu okoliša planiran je 1 milion maraka, od čega će 800 hiljada biti transferisano općinama. U idućoj godini nisu predviđena sredstva po kapitalnim ulaganjima, niti eskrou sredstva po osnovu privatizacije.

(RTV Zenica)