Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Don Kihot” u Gradskom kinu, 17.12. u 19 sati

Predstava “Don Kihot” je jedna najviše nagrađenih predstava na festivalima širom regiona, ali i predstava koji je izvođena također u cijelom regionu.

”Od parodije do travestije i natrag! To je put nastanka tekstualnog predloška ove predstave koju ćete pratiti bez daha jer ona ne samo da oživljava velike likove španjolske književnosti, već sjajnom glumom i izvedbom oblikuje sasvim nove osobnosti. I to, ni manje ni više, naše vlastite: one javne i one skrivene. Na tankoj crti razdvajanja humanog i zlog, idealizma i gluposti kreću se elegantno mladi glumci kao akrobati koji svoju snagu nalaze u ravnoteži i osmijehu!” – riječi su Sanje Babić-Đulvat, koja je inače autro teksta za ovu predstavu.

Režija je djelo mlade i talentovane Mirne Mišković, koja inače i tumači jednu od uloga u predstavi. Osim nje još igraju: Marko Mirković, Slaven Čalić, Bruno Grebenar i Lorena Križanović. Za muziku je zadužena Nataša Todorović, a grafički dizajn je djelo Borisava Sučića. 

Izvršni producent je Ivan Sajević, koji je upravo govorio za naš portal:

“Radujemo se dolasku i nastupu u Visokom. Iako puno putujemo, ovo nam je prvi put da gostujemo u Visokom, a iskreno se nadam ne i posljednji. Predstava je ispričana jezikom mladih ljudi, a razumljiva je i zanimljiva svim uzrastima. Kako je riječ o parodiji publika će imati priliku i nasmijati se. Od srca pozivam sve ljubitelje kazališta, ali i kulture uopće da dođu pogledati našu predstavu, a želim vjerovati kako će publika u Visokom uživati u našoj izvedbi.” 

“Jako smo sretni što smo uspjeli ostvariti saradnju sa pozorištem iz Viteza, i nadam se da ovo nije kraj naše saradnje, nego početak saradnje i nastavak prijateljstva koje je počelo u Konjcu ove godine, kada su oni oduševili sve ljubitelje pozorišta sa svojom predstavom koja je fantastična. 
Zato smo mi iz Udruženja “Art fest”  odlučili da naš prvi mali projekat bude gostovanje ove predstave u Visokom. I ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje pozorišta da dođu 17. decembra u Gradsko kino, jer sasvim sigurno se neće pokajati kad pogledaju ovu predstavu.” – rekla je Adna Mataradžija potpredsjednica Udruženja “Art fest”.

 

Dakle, “Don Kihot” predstava Gradskog kazališta mladih iz Viteza, u Visokom gostuje 17. decembra tekuće godine u 19 sati.

Cijena ulaznice je 3 KM.