Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Munib Alibegović: “U mom mandatu moja uloga je bila da dobijem certifikat, očuvam ga i predam budućem načelniku”

U protekla dva dana u Općini Visoko vršen je audit od strane certifikacijske kuće “Bureau Veritas” na čelu sa direktorom Sanjinom Konjhodžićem. Pojednostavljeno rečeno, vršena je provjera sistema rada i kvaliteta usluge u Općini Visoko. Inače, audit se provodi jednom godišnje, a svake tri godine vrši se recertifikacija. Nakon završenog posla u kabinetu načelnika, u prisustvu pomoćnika načelnika, upriličena je i zvanična press konferencija na kojoj su saopćeni rezultati provedenog audita.

“Moram pohvaliti Općinu Visoko jer u ovoj našoj tzv. kontroli nismo naišli niti na jednu neusaglašenost, posao završavamo bez zamjerki, a posebno želim da naglasim da smo pored redovnih aktivnosti provjere naišli na interesantne i konstruktivne prijedloge od strane općinskih uposlenika” – naglasio je Sanjin Konjhodžić.

Ovaj audit i njegovi rezultati su važni za Općinu Visoko iz razloga što, ukoliko želimo biti dijelom europskog tržišta i ukoliko želimo imati pristup europskim fondovima kao u slučaju “Adrenalinskog parka Ravne”, mi kao Općina moramo imati ovaj certifikat. Načelnik Općine nije krio svoje zadovoljstvo nakon pozitivno provedenog audita.

“Drago mi je da ćemo slijedeće godine budućem načelniku ostaviti Općinu u ovom stanju. U mom mandatu moja uloga je bila da dobijem ovaj certifikat, očuvam ga i predam onome ko dolazi nakon mene na ovu funkciju, a u tome sam današnjim rezultatima audita i uspio, na što sam ponosan” – istakao je Munib Alibegović, nečelnik Općine Visoko.

Na kraju press konferencije direktoru “Bureau-a Veritas” Sanjinu Konjhodžiću načelnik Općine Visoko uručio je i simboličan poklon sa simbolima onoga što je Visoko danas.

{joomplucat:345 limit=8|columns=4}