Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ukradeno oko 50 pištolja

Prema nezvaničnim informacijama Oslobođenja, magacin Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Visokom, smješten u kasarni „Teufik Tufo Buza”, opljačkan je. Ukradeno je oko 50 pištolja. Jučer poslije podne u Visoko je na uviđaj otišao dežurni tužilac Tužilaštva BiH. O tome šta je u opljačkanom magacinu dežurni tužitelj Oleg Čavka zatekao, šta su zajedno s njim utvrdili pripadnici SIPA, za sada ne možemo izvijestiti budući da uviđaj danas nije završen. Nastavit će se danas. No, Selmo Cikotić, ministar obrane BiH, potvrdio je nestanak pištolja iz magacina OSBiH u Visokom.

– Današnjom redovnom kontrolom stanja našeg magacina u Visokom ustanovljeno je da nedostaje određena količina pištolja. Prema mojim informacijama, ne radi se o brojci od 50 pištolja, ali jeste nestao znatan broj. Uviđaj Tužilaštva BiH je u toku i kada dobijemo prvi preliminarni izvještaj o tome kada i kako su nestali pištolji iz našeg magacina, obratit ćemo se saopćenjem za javnost, objasnio je ministar Cikotić.

Policijski podaci kažu da je nestalo najmanje 40 pištolja CZ99, i da je kontrola brojčanog stanja naoružanja koje se tu nalazi rađena prije desetak dana. Inače, magacin iz kojega su pištolji nestali nalazi se u slabije osvijetljenom dijelu spomenute kasarne.

www.oslobodjenje.ba