Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Članovi Taekwondo kluba “Bosna” večeras podrška našem Adnanu Čatiću

Članovi takmičarske selekcije Taekwondo kluba „Bosna“ Visoko koji su u srijedu otputovali u Njemačku sretno su stigli u Stuttgart gdje su smješteni u hotelu nedaleko od  Islamskog kulturnog centre u Stuttgartu. Toplo su primljeni od strane predstavnika ovog Kulturnog centra i  obezbijeđene su im karte i ulaznice za bokserski meč Adnana Čatića  (Felix Sturm) koji  će večeras u Mannheimu braniti titulu svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji u WBA verziji, a protivnik mu je Britanc Martin Murray.

Već sutra, u subotu, u prijepodnevnim satima započet će i prve borbe na 26. Internacionalnom Taekwondo prvenstvu „Park Pokal“ u Stuttgartu na kojem će borci Taekwondo kluba „Bosna“ Visoko boreći se za evropske titule podijeliti ring sa najboljim borcima ovog borilačkog sporta u Evropi.

Na ovom prvenstvu titulu BiH šampiona iz Taekwondo kluba „Bosna“ Visoko branit će: Mirza Osmanbegović, Kadir Ramović, Amel Kajević, Džejlana Kovačević, Almina Mušinbegović, Lamija Durmić i Emra Ramović, predvođeni glavnim trenerom kluba Edinom Kajevićem.

Našim šampionima želimo uspješnu sportsku borbu i mnogo sreće u povratku.