Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vahid Hećo:”Među nama ne smiju biti oni koji misle samo o svom, a ne o općem interesu”

U Općinskom savjetu SBiH poduzete su aktivnosti kako bi stabilizovali situaciju nakon loših izbornih rezultata sa posljednjih izbora. Jedna od njih je i reorganizacija općinskih mjesnih odbora, pa ih prema novoj podjeli ima 24 na području općine Visoko. Predsjednik OO SBiH Vahid Hećo ponovio je stav  SBiH kako bez države BiH nema razgovora o drugim pitanjima, pozivajući sve zainteresovane da se uključe u rad Stranke za BiH kako bi se ostvarila bolja rješenja za sudbinu BiH i njenih građana.

„ Bez obzira na poraz koji smo doživjeli još uvijek imamo snage, uticaja i mogućnosti da mnoge stvari realizujemo. Stoga će se raditi i na reevidenciji članstva stranke kako bismo spriječili da među nama budu oni koji misle samo o svom, a ne o općem interesu.“ – istakao je Hećo.

Stanje u državi kao posljedica neformiranja vlasti je katastrofalno – ocjena je povjerenika stranke Džemaila Silajdžića.

„ I ovo što se radi na lokalnom nivou je ono što je bivša vlast već pripremila i koja je na izborima kažnjena. Mi smo otvoreni za nove ideje i mlade ljude da nam se priključe i da zajedno u interesu svih radimo na rješavanju problema.“

Već od 05. decembra počinje konstituisanje mjesnih odbora kako bi se pripremila strategija pred naredne – lokalne izbore, a povjerenik SBiH Halim Pihljak pozvao je simpatizere i mlade ljude da se uključe u političko djelovanje kroz SBiH Općinski savjet Visoko.