Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

(FOTO):Okupljanje zdravih snaga za dobrobit građana općine Visoko

Povod za organiziranje press konferencije Općinskog odbora SDA Visoko bile su nove aktivnosti koje se provodu u ovoj stranci. Najprije su uslijedila nova kadrovska rješenje, a potom i preuređenje stranačkih prostorija na Jaliji.

O kadrovskim promjenama govorio je predsjednik Povjereništva Općinske organizacije mr. Hasan Prelić koji je istakao  da je Povjereništvo konstituisano na potpuno legalan i legitiman način. Prelić je potvrdio informaciju o odbijanju žalbe članova SDA Visoko na odluku kantonalnog odbora ZDK o uvođenju Povjereništva u Općinsku organizaciju Visoko.

„Odbijanjem žalbe se još jednom potvrdilo da je Povjereništvo u Općinskoj organizaciji jedino legitimno i legalno tijelo. Želim svim članovima stranke koji su eventualno imali nedoumice i sumnje kazati da je Povjereništvo jedini organ koji funkcioniše u stranci“ – izjavio je mr. Prelić.

Najavljena je i skora posjeta  predstavnika SDA BiH Adila Osmanovića, Sadika Ahmetovića i Asima Sarajlića s ciljem uspostavljanja jače saradnje s višim nivoima vlasti, ali i otvaranje važnih pitanja kao što su pitanje arheološkog područja Mile, privatizacije KTK i infrastrukturnih pitanja u Visokom.

„Želimo ostvariti jedan potpuno novi pristup u odnosu na dosadašnji. Želimo okupiti sve zdrave snage na općini Visoko, bez obzira na političke ili neke druge predznake – vrijeme je da se svi mi počnemo baviti problemima naše zajednice i rješavanju istih. Otvorit ćemo važna pitanja i insistirati u saradnji s vlašću, drugim političkim opcijama i nevladinim sektorom uvodeći potpuni zaokret u pristupu i rješavanju nagomilanih problema, među kojima je jedan od najvažnijih problem vodosnabdjevanja – naglasio je mr. Prelić ističući potrebu da Visoko zauzme aktivniju ulogu u regiji i u odnosu na okruženje.

O radu Asocijacije mladih SDA kao najaktivnijem političkom podmlatku na području općine Visoko, te redizajniranju Internet stranice OO SDA Visoko www.sda-visoko.ba govorio je Mirza Ganić, član Povjereništva i poslanik u Skupštini ZDK.

„U toku je i ažuriranje podataka o članstvu SDA u Visokom gdje će se kroz reevidenciju članstva nastojati prikupiti informacije o članstvu i interesovanjima o bavljenju politikom što će nam u skoro vrijeme donijeti i tačan broj članova SDA Visoko. Svoj ćemo rad poboljšati i seminarima i radionicama s ciljem edukacije i povećanjem broja zaposlenih.“

Naglašeno je da će SDA Visoko u narednom periodu nastojati ostvariti saradnju sa svim građanima općine Visoko, kroz transparentan rad, a posebno sa svojim članovima te da će Stranka u punom kapacitetu biti dostupna za sva pitanja koja su u okviru njene nadležnosti.

Podršku u radu Povjereništva stranke i novim zacrtanim ciljevima dali su i članovi Edin Hakanović i Sabahudin Čehajić, koji su u ime ovog tijela građanima općine Visoko čestitali  Dan državnosti BiH, a svim vjernicima zaželjeli zdravlja i uspjeha u Novoj hidžretskoj godini.

{joomplucat:340 limit=21|columns=3}