Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Tri dana za zdravlje, edukaciju i zabavu

Udruženje „ Damar omladine“ je u Visokom  u periodu od 19. do 21.11.2011.godine  organizovalo  trening pod nazivom „Life skills development  trening“.

Ova tri dana su bila posvećena edukaciji o zdravim stilovima života, a polaznici naprednog treninga su bili svi vršnjački savjetnici koji su osnovni trening o seksualnom i reporduktivnom zdravlju prošli u Visokom i Sarajevu.

Ova edukacija je implementirana u sklopu projekta  „Maksimiziranje pokrivanja efektivne prevencije HIV-a i njege među populacijama u najvećem riziku“

Cilj ovog trodnevnog susreta organizovan je sa jednim ciljem – da polaznici unaprijede znanje o seksualnom i reproduktivnom zdravlju kao i o zdravim stilovima života.

Trening pod nazivom „Life skills development  trening“ vodili su  treneri Asocijacije XY sa dugogodišnjim iskustvom u obučavanju mladih o ovoj tematici: Dajana Cvjetković i Tibor Kela.

Ovo je treći trening u sklopu projekta  „Maksimiziranje pokrivanja efektivne prevencije HIV-a i njege među populacijama u najvećem riziku“ koje je organizovalo Udruženje „Damar omladine“ iz Visokog.