Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Uspješni karatisti Visokog i Fudokana

U nedjelju, 20.11.2011. u Zenici je Karate klub „Kumite“ bio domaćin Prvog karate prvenstva „Međunarodni dan djeteta u Zenici – 2011“. Na ovom prijateljskom takmičenju  učešće je uzelo 5 klubova iz tri grada Zenice, Visokog i Vareša sa 100 takmičara i takmičarki, koji su nastupali u kategorijama i disciplinama po pravilima tradicionalnog karatea. Ovim prvenstvom Karate klub „Kumite“ je obilježio i svoj prvi rođendan.

Karate klub “Visoko” i Karate klub „Fudokan“ su na ovom prijateljskom takmičenju nastupili zajedno, kao predstavnici Općine Visoko sa 18 takmičara i takmičarki, gdje je osvojeno 30 medalja (7 zlatnih, 10 srebrenih, 13 bronzanih).

Ovo prvenstvo je, pored više prijateljskog nego takmičarskog nadmetanja, bilo i kao jedan jači trening za nekolicinu reprezentativaca koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Beogradu od 14. do 19. decembra ove godine, dok je za ostale poslužilo za sticanje takmičarskog iskustva.

U idućih 20 dana Visoko će biti centar BiH u karateu. Tako već u nedjelju 27. novembra će se održati trening reprezentacije BiH u tradicionalnom karateu, dok će se od 8. do 11. decembra održati VII tradicionalni karate seminar, kojeg će voditi prof. dr. Ilija i Vladimir Jorga, koji ove godine slave 50. godina u karateu.