Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prevent otvoreno komunicira poslovne aktivnosti želeći javnosti svoje poslovanje učiniti razumljivim i dostupnim

U okviru svoje korporativne politike Prevent kontinuirano radi na iznalažanju rješenja za pitanje tretmana industrijskog otpada. U tom kontekstu, redovno sprovodimo aktivnosti na analiziranju i unaprjeđenju dosadašnje prakse. Prevent je zadovoljan dosadašnjim aktivnostima u vezi natkrivanja i uvođenja novih tehnologija u postrojenje za tretman otpadnih voda što je i dovelo do smanjenja prisustva neugodnih mirisa u naseljenim mjestima u blizini Prevent Leathera.

„Investirali smo značajna sredstva u postrojenje za tretman otpadnih voda i svjedoci smo pozitivnih reakcija građana“, ističe Kemal Hadžić, direktor Prevent Leathera i dodaje „sada analiziramo i ostale segmente iz ove oblasti, te tražimo najbolja rješenja kako za Prevent tako i za lokalnu zajednicu“. Razmatranjem mogućnosti za nove investicije i projekte te saradnju sa novim dobavljačima, Prevent namjerava otvoriti prostor za dodatna ulaganja u razvoj lokalne zajednice.

„Posvećeni smo razvoju društva u mjestima poslovanja, tako da planiramo biti partneri u sportskim, obrazovnim, kulturnim i umjetničkim projektima, te projektima iz oblasti zaštite okoliša“, ističe Hadžić.