Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sinergija usluga banke i osiguranja

Članice ASA grupacije, MOJA BANKA i ASA OSIGURANJE, svečano su otvorile novu filijalu u Tuzli. Od danas klijenti će na jednom mjestu moći da osjete sinergiju usluga banke i osiguranja. U prisustvu poslovnih partnera, predstavnika javnog života,  klijenata i medija zajedničku filijalu MOJA BANKE i ASA OSIGURANJA su svečano otvorili ministar finansija Tuzlanskog kantona Mlađan Lazić, predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla Kikanović Nedret, kao i direktor MOJA BANKE Ognjen Samardžić, te direktor ASA OSIGURANJA Edib Bašić.

„Ovo je osmi prostor koji otvaramo tokom ove godine. Iako smo već prisutni u Tuzlanskom kantonu, ovom filijalom želimo dodatno unaprijediti naš kvalitet, i još više se približiti građanima ovog područja“, ističe Ognjen Samardžić, direktor MOJA BANKE, te dodaje,“ investirajući i otvarajući nove prostore čak i u vremenu recesije pokazuje da smo strateški opredjeljeni za razvoj bh.privrede i društva. U tome nam pomaže i iskustvo ASA grupacije kojoj pripadamo, a koja je najveći privatni poslovni sistem u Bosni i Hercegovini.“

Tokom otvaranja filijale prisutnima se također obratio i ministar finansija Tuzlanskog kantona, Mlađan Lazić koji je pozdravio ovaj poslovni potez ASA grupacije. „Drago nam je što u Tuzli imamo članice uspješnog poslovnog sistema kao što je ASA. Ovakve i slične investicije imaju moju podršku“, rekao je Lazić.

ASA OSIGURANJE i MOJA BANKA posluju skupa u okviru ASA grupacije, koja predstavlja jedan od stubova razvoja privrede Bosne i Hercegovine. Upravo ovog vikenda ASA je obilježila šesnaest godina svog postojanja. Djelujući na području cijele Bosne i Hercegovine, Grupaciju danas čini dvadeset kompanija sa preko 560 uposlenika.  ASA je ambiciozni poslovni sistem, koji svojim klijentima nudi brza, jednostavna i efikasna rješenja. Tome svjedoči i današnje otvaranje zajedničke filijale MOJA BANKE i ASA OSIGURANJE, koje predstavlja finansijsku sinergiju Grupacije.

„Mi smo već prisutni u Tuzlanskom Kantonu, ali ova filijala koju otvaramo danas je jedna od prvih prodajnih mjesta, gdje klijenti na jednom mjestu mogu koristiti usluge MOJA BANKE i ASA OSIGURANJA“, ističe Edib Bašić, direktor ASA OSIGURANJA, te dodaje,“ nastojat ćemo i dalje da svojim radom opravdavamo povjerenje građana ovog kantona, te da kvalitetom i inovativnošću usluga privučemo nove klijente“.