Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kontinuitet rasta, inovacija i uspjeha

Šesnaest godina kontinuiranog rasta i uspjeha ASA grupacija obilježava ovog vikenda. Djelujući na području cijele Bosne i Hercegovine, Grupaciju danas čini dvadeset kompanija sa preko 560 ljudi. Zajedno sa Preventom čine poslovni sistem sa 28 kompanija i skoro 5.000 zaposlenih. Ova vodeća bh. kompanija sa domaćim kapitalom nalazi se na 42. mjestu Adria Top 100 liste.

Prije šesnaest godina ASA grupacija započela je poslovanje sa četiri uposlenika koja su bila angažirana u oblasti prodaje automobila, autodijelova i iznajmljivanju vozila. Sa razvojem poslovanja Grupacija je proširila svoje usluge i na oblasti transporta i špedicije. U posljednjih nekoliko godina, ASA grupacija je ambiciozno zakoračila u finansijski sektor, te danas nudi bankarske usluge, poslovno i investiciono savjetovanje, usluge osiguranja i leasinga, ali se bavi i marketingom i informacionim tehnologijama.

„Mi smo ambiciozni poslovni sistem i težimo liderstvu u oblastima svog poslovanja“, ističe generalni direktor i predsjednik Uprave ASA Holdinga Peter Kroyer. On je na čelu kompanije koja je postala jedan od najpoželjnijih poslodavaca.

Ove godine ASA grupacija se posvetila poslovnoj strategiji i promociji MOJE BANKE, kako bi zadovoljila potrebe svakog klijenta. U 2011. godini  otvoreno je pet dodatnih poslovnica.

Zadovoljstvo kupaca ostaje prioritet Grupacije. „Savremeni život nameće brojne potrebe, a mi želimo omogućiti našim kupcima brza, jednostavna i efikasna rješenja“, naglašava Kroyer.

„ASA grupacija šesnaest godina kontinuirano raste, otvara nova radna mjesta i osvaja bh. tržište. Motivisanost i posvećenost naših zaposlenika zaslužni su za naše rezultate. S njima dijelimo naše zadovoljstvo i dosadašnji uspjeh“, kaže Kroyer, te ističe opredjeljenje Grupacije da služi kao most između stranih ulagača i domaćih poduzetnika. „Svojim uspješnim primjerom, ali i poznavanjem tržišta nastojimo privući strane ulagače u Bosnu i Hercegovinu, jer želimo da se ova država razvija i napreduje“, zaključuje Kroyer.

ASA grupacija nastoji doprinijeti razvoju društva i zajednici u kojoj se nalazi. To potvrđuju brojni projekti koje podržava. Ulažući u obrazovanje, kulturu, sport i umjetnost Grupacija značajno utiče na bh. društvo. Kroz Fondaciju Hastor stipendira 950 osnovca, srednjoškolca i studenta iz cijele Bosne i Hercegovine. Na taj način ASA grupacija je svoje društveno odgovorno poslovanje pretvorila u društveno odgovornu praksu.