Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FK Gračanica danas nastavila sa radovima rekonstrukcije stadiona

Posljednjih nekoliko mjeseci došlo je do pozitivnih promjena u Gračanici, prije svega zahvaljujući entuzijastima okupljenim oko istoimenog fudbalskog kluba. Nakon što su se posla oko vođenja kluba prihvatili neki novi i mladi ljudi pristupilo se reorganizaciji samog kluba, ali se napokon krenulo i sa realizacijom stare ideje rekonstrukcije stadiona i izgradnje popratnih objekata oko njega.
Tako je danas na stadionu, koji od nedavno nosi ime po bivšem igraču a poginulom borcu – Kemal Uzunalić Švabo, organizovana radna akcija gdje su udareni temelji budućim svlačionicama. Osim toga radilo se i na samom terenu koji je sada malo pomjeren kako bi se dobio prostor za budući teren za mali nogomet i dječije igralište. Ovoj akciji se odazvao veliki broj mještana i navijača FK Gračanica, te sami igrači ovog kluba, kako oni koji trenutno nastupaju za njega tako i oni bivši.
Nažalost, ova akcija danas nije završila u planirano vrijeme, pa sami igrači nisu uspjeli otići odigrati gostujuću utakmicu kod 7. aprila. Tokom samih radova odlučeno je tako da je prioritet bio završiti za danas planirane radove, makar to značilo da FK Gračanica bez borbe ispusti tri boda.
Radovi na ovom stadionu neće završiti današnjom akcijom. U narednim danima u planu je krenuti dalje sa izgradnjom svlačionica, te klupa za rezervne igrače. Sam teren će se nasuti novom zemljom i tako dodatno izravnati, te će se postaviti ograda oko njega.
Pozdravljamo ovakve akcije i ovim putem pozivamo one koji su u prilici da pomognu ove radove onako kako i koliko mogu. Oni koji nisu u prilicu pomoći direktno mogu svoj novčani prilog uplatiti na žiro račun FK Gračanica: MOJA BANKA 137-601-60037173-43. Za sve detalje možete se obratiti na brojeve telefona: 062/349-307 i 062/504-333.

 

{joomplucat:325 limit=12|columns=4}