Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

V. međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici Visoko 2011

Kako prethodnih tako i ove godine Visoko i dvorana “Mladost”, te Klub ritmičke gimnastike Visoko su domaćini V. međunarodnog turnira u ritmičkoj gimnastici koji počinje danas u 12.00 sati. Kao i svake godine i ove će u Visokom nastupiti neke od najboljih evropskih ekipa u ritmčkoj gimnastici, mada turnir neće biti jačine kao prethodni obzirom da se poklapa sa sličnim turnirom u Nišu (Srbija).

“Ovaj peti, sada već tradicionalni turnir u ritmičkoj gimnastici koji se održava kod nas je jedan od najjačih na prostoru Balkana, a obzirom da smo mi klub koji važi za favorite, i imamo jako talentovane djevojčice u našem klubu, moram reći da očekujemo pozitivne rezultate naših takmičarki i da budu u samom vrhu. Žalimo naravno što se turnir poklapa sa onim u Nišu, ali sigurna sam da to neće uticati na kvalitet turnira.”- rekla je Alina Rajkić za Visoko.co.ba.

 

Ceremonija otvaranja počinje u 12.00 sati. Takmičenje godišta 2000. i mlađe počinje u 12.30 h. Za godišta 1999. i starije takmičenje počinje u 16.45 h. A međuvremenu će se održati i grupna takmičenja. Što se tiče revijalnog programa, one će najviše biti posvećen oproštaju juniorki: Amre Šovšić, Emine Seljaci, Amine Hadžimehanović, te Aline Rajkić.