Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bajramska humanitarna akcija Aktiva vjeroučitelja OŠ “M.M.Bašeskija” Donje Moštre

U povodu nastupanja dana Kurban bajrama, Aktiv vjeroučitelja OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” u Donjem Moštru (Lepić Sedin, Šatrović Nermina, Bećirović Nadžija, Herceglija Aida i Valjevac Mejrima ) u dogovoru sa upravom škole, pokrenuo je akciju prikupljanja novčane pomoći za darivanje učenika slabijeg imovnog statusa.

Ovo je ujedno bila prilika da se praktično primjene određene nastavne jediniea sa satova vjeronauke. Moto ove akcije bile su riječi Muhammeda a.s. : ” Olakšavajte, a ne otežavajte. Obradujte, a ne odbijajte.”

Akcija je bila više nego uspješna. Prikupljeno je 1.612,00 konvertibilnih maraka. Ova sredstva su utrošena na 50 komada velikih paketa  čija je vrijednost u veleprodaji ”Kovo galerije” iznosila 30,00 KM. Navedeni paket je sadržavao osnovne prehrambene potrebe za domaćinstvo, sredstva za higijenu i nezaobilazne slatkiše za najmlađe. Sadržaj ovih paketa bio je namjenjen za socijalno ugrožene porodice učenika  škole.

Akcijom su obuhvaćeni i pripadnici romske populacije koji pohađaju našu školu.

Pored velikih paketa podjeljeno je 36 komada paketića u vrijednosti od 5,00 KM (veleprodaja “Kovo galerije”) koji su sadržavali slatke radosti za djecu bez roditelja, bolesnu djecu i pripadnike drugih vjeroispovijesti.

U podjelu su se uključili ostali uposlenici škole i na taj način olakšali završetak ove bajramske humanitarne akcije.

Toplo ljudsko hvala u ime djece koja su obradovana upućujemo roditeljima naših učenika koji su podržali ovu akciju, uposlenicima škole, upravi “Kovo galerije” i anonimnim darovateljima.

 

Neka nam Allah dž.š. primi ovo naše dobro djelo!

 

Aktiv vjeroučitelja

OŠ “Mula Mustafa Bašeskija”

Donje Moštre-Visoko