Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Video: Adnan Mević, 6-milijarditi stanovnik Zemlje posjetio Real Madrid

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španiji Željana Zovko posjetila je, na poziv Fondacije Real Madrid, sa šestmilijarditim stanovnikom na Zemlji Adnanom Mevićem Real Madrid, odnosno Fondaciju Real Madrid. Naime, u povodu rođenja sedammilijarditog stanovnika Fondacija Real Madrid je odlučila ispuniti želju 12-godišnjeg Adnana Mevića da prisustvuje utakmici Real Madrida i posjeti ovaj klub, te pozvala ambasadoricu Zovko da učestvuje u realizaciji ove posjete.

Adnan Mević i ambasadorica Zovko su 6. novembra 2011. godine pratili utakmicu Real Madrid – Osasuna, nakon koje je dječak, uz pratnju ambasadorice Zovko, upoznao sve igrače i trenera Real Madrida.

Upriličen je i sastanak sa predsjednikom Real Madrida, ujedno i predsjednikom Fondacije Real Madrid Florentinom Pérezom sa kojim je ambasadorica Zovko razgovarala o namjeri ovog kluba da u Sarajevu i Mostaru otvori sportske škole i tako omogući djeci iz porodica sa slabijim imovinskim stanjem da se aktivno bave sportom.

Ambasadorica Zovko se zahvalila predsjedniku Pérez za organizovanje posjete Adnana Mevića Real Madridu i namjeri Fondacije da otvori sportske škole u našoj zemlji, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

http://www.youtube.com/watch?v=F1rmmGYsyZU&feature=player_embedded

(MOJportal)