Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Aida Salkić: Na osnovu naših analiza, ali i mišljenja javnosti, došlo je do ogromnog poboljšanja po pitanju “neugodnih mirisa”

U prostorijama Galerije “Likum '76” u Visokom, danas je upriličeno novo druženje građana sa predstavnicima Preventa. Još jedno u nizu druženja je bilo do sada najbolje posjećeno, a ono što posebno vrijedi istaći je da su ovoga puta mladi bili prisutni u velikom broju. Bile su prisutne novinarske sekcije iz Gimnazije i Ekonomske škole, kao i dosta običnih građana koji su pokazali svoju zainteresovanost. Više o ovom druženju nam je rekla PR firme Prevent Aida Salkić:

– Cilj i ovog druženja je da nastavimo kontinuitet održavanja dobrog odnosa sa lokalnom zajednicom. Danas smo predstavili par tema, a prva je bila nagrada “Dobro” koju je Prevent i ove godine dobio, kao i potvrda certifikata koje je naša firma već od ranije posjedovala, čime smo pokazali još jednom da zaista poštujemo standarde kvaliteta. Ipak, ono što vjerujem građane najviše zanima je projekat sanacije neugodnih mirisa. Prije nekih mjesec dana je završena testna faza u kojoj smo identifikovali dva kritična perioda neugodnih mirisa, ujutro i navečer. U proteklih mjesec dana smo stoga radili na sanaciji neugodnih mirisa u ta dva perioda dana i na osnovu naših najnovijih analiza, kao i mišljenja javnosti, došlo je do ogromnog poboljšanja, s čime smo veoma zadovoljni i vjerujem da ćemo u narednom periodu to još više poboljšati. Moram istaći, a vjerujem da se i naši sugrađani s tim slažu, neugodni mirisi su u posljednje vrijeme jako rijetki i smatram da smo na najboljem putu da ih potpuno neutrališemo. Još ću za kraj reći da nam je neobično drago da se broj građana koji prisustvuju ovim druženjima svaki put povećava i posebno, jer su se ovoga puta uključili i učenici iz srednjih škola, tačnije iz novinarskih sekcija, koji će ako se nastave baviti tim poslom i poslije škole, sigurno tijesno sarađivati s Preventom, koji uvijek nudi dosta zanimljivih tema – zaključila je Aida Salkić, PR Preventa.

{joomplucat:303 limit=8|columns=4}