Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

„Move on“ SHL kuća, Sarajevo, od 29. do 30. 10.2011. godine

Seminar „Move on“ realizira SHL BiH – „Schüler Helfen Leben“, njemačka omladinska organizacija koja je u Bosni i Hercegovini prisutna od 1993. godine i čiji je osnovni cilj da pomogne mladima u BiH. SHL svoje aktivnosti realizira kroz  dva glavna područja: omladinska politika obrazovanja mladih i fond za omladinske projekte FOP.

Imaš ideju, želju i volju da radiš – ne samo za sebe, nego i za društvo i okolinu? Trebaš pomoć oko pronalaska financijskih sredstava? U starosnoj dobi si od 14. do 27. godine? SHL  kroz program FOP, za tebe organizira posebno koncipirani seminar “Move on” Ukoliko da želiš da upoznaš 15 novih prijatelja iz različitih dijelova BiH, a sve to besplatno popuni aplikaciju  i pošalji na ermin@shl.ba.

Fond za omladinske projekte, je jedinstven program koji pruža priliku mladim ljudima u BiH da ostvare svoje ideje, realiziraju projekte i time pozitivno utiču na društvo i svoju ulogu u njemu. FOP je otvoren svima, prvenstveno mladim ljudima koji do sada nisu imali iskustva u omladinskom aktivizmu! Za finansijska sredstva u iznosu od 1000. do 4000. KM mogu se prijaviti pojedinci, neformalne omladinske grupe i omladinske organizacije, koji žele pozitivno i aktivno uticati na svoje okruženje. U protekle dvije godine podržano je 88. projekata sa ukupno 180 000. konvertibilnih maraka.

„Move on“ seminar se održava 29. i 30. oktobra 2011. godine u Sarajevu, sve troškove seminara (putne troškove, noćenja i hrane snosi SHL fondacija). Na sam seminar mogu aplicirati svi mladi u starosnoj dobi od 18. do 25. godina iz svih  dijelova bh., a prednost imaju oni  koji do sada imaju iskustva u radu omladinskih organizacija.

Više o samom radu SHL-a, i FOP programa možete naći na našim web stranicama www.shl.ba, www.fop.ba. Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno kontaktirajte, gos. Ermina Numića na tel. 033 550 660 ili e- mailermin@shl.ba.

Posted in BiH