Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Faruk Ćosović postao član Kantonalnog odbora, potpredsjednik OO SBBBiH Visoko Džemal Nukić

U četvrtak, 20.10.2011.god. održan je sastanak Izvršnog odbora SBBBiH Visoko. Tema ovog sastanka bio je održani sastanak Kantonalnog odbora u Zenici, odnosno detaljan izvještaj. Predsjednik OO SBBBiH Visoko je prisutnim iznio cjelokupan dnevni red sa spomenutog sastanka, te se raspravljalo o planovima za budući rad. Obzirom da je gosp. Faruk Ćosović postao članom Kantonalnog odbora, ostalo je upražnjeno mjesto potpredsjednika OO SBBBiH Visoko. Na tu funkciju predložen je i jednoglasno izabran gosp. Džemal Nukić.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Saveza za bolju budućnost BiH gosp. dr. Adnan Jupić, skupa sa članom predsjedništva SBBBiH gosp. Džemilom Ugarkom. Dr. Jupić se obratio prisutnim članovima Izvršnog odbora SBBBiH Visoko, te pozdravio i pohvalio dosadašnji rad i uspjeh OO SBBBiH Visoko.  Dr. Jupić je najavio javne tribine širom BiH, skupa sa svim zastupnicima SBBBiH na svim nivoima vlasti, od kantonalnog do državnog, na kojima će zastupnici biti dostupni prije svega svim općinskim odborima, a zatim i cjelokupnom građanstvu. Na taj način, zastupnici će davati izvještaje za svoj rad, te dati priliku svima da daju svoje prijedloge za rad u budućnosti. Na tribinama će se raspravljati o svim aktuelnim temama, kao što su prava boraca i šehidskih porodica, zdravstvo, školstvo, privreda BiH…

“Želimo pokazati da nismo od onih koji se sjete svog naroda samo pred izbore, kad su im potrebni glasovi. Ne! Mi ćemo i sada pokazati da smo ‘sluge’ narodu, te da smo tu zbog njih i zahvaljujući njima. Spremni smo odgovoriti na sva pitanja, te pružiti im potpunu podršku.”, rekao je dr. Jupić.

 

OO SBBBiH Visoko