Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prevent korporativni filantrop godine

Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini je već drugu godinu zaredom dobitnik priznanja za korporativnu filantropiju u okviru izbora DOBRO ‘11. Fondacija Mozaik i Agencija Mašta u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC) i Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) ogranizuju izbor društveno odgovornih kompanija pod nazivom „DOBRO“.

Na svečanoj ceremoniji održanoj u srijedu u Sarajevu član uprave Prevent BH, Kenan Nalbantić preuzeo je priznanje za koje su još bili nominirani ASA Holding, Fabrika Duhana Sarajevo i Procter&Gamble.

„Zadovoljstvo nam je da smo pored nagrade za najvećeg izvoznika ove godine dobili i nagradu za korporativnu filanatropiju. Prevent kao poslovni lider Bosne i Hercegovine ulaže mnogo u projekte koji doprinose razvoju društva i nastojaćemo održati ovaj trend i iduće godine.“ izjavio je Kenan Nalbantić, član Uprave Prevent BH, koji se zahvalio u ime svih 4 500 uposlenika.

Prevent svoju svijest o društvenoj odgovornosti iskazuje brojnim filantropskim aktivnostima. Pored donacija za liječenja, sport i razvoj mladih u lokalnoj zajednici, Prevent je jedan od glavnih donatora Fondacije Hastor koja stipendira školovanje preko 950 osnovaca, srednjoškolaca i studenata iz cijele Bosne i Hercegovine. Na taj način podržava mlade koji naporno rade i pokazuju snažnu volju za uspjehom ali imaju potrebu za finansijskom podrškom, te su spremni kroz obrazovanje unaprijediti svoj život i život društvene zajednice.

Takođe, Prevent podržava višestruku prvakinju Bosne i Hercegovine u skijanju dvanaestogodišnju Elvedinu Muzaferiju.

Vrhovnu komisiju DOBRO’11 sačinjavali su eminentni stručnjaci iz oblasti društvene odgovornosti, diplomatski predstavnici i predstavnici nevladinih organizacija.

 

 

 

Posted in BiH