Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Vaše „silne“ investicije, mjerne stanice, saopštenja, lobiranja, snimanja i fotografisanja su čisto mazanje očiju i ušiju javnosti”

Ukoliko su tačne Vaše do sada plasirane informacije o poduzetim koracima za smanjenje smradova, odgovorno tvrdim da Vam je efekat još uvijek nikakav ili se on u datim ekstremnim situacijama koje se ipak još uvijek često dešavaju može zanemariti.

Vaše „silne“ investicije, mjerne stanice, saopštenja, lobiranja, snimanja i fotografisanja su čisto mazanje očiju i ušiju javnosti, jer ako se još uvijek događaju situacije poput ovih koje ću opisati, takav zaključak se navodi sam po sebi, bez namjere da budem zajedljiv i uvredljiv!

Primjer 1

Vrijeme: 04. oktobar 2011. 6:20-6:45 sati
Mjesto: Cesta Visoko-Moštre mjesto oko Ramparta

Ja i suvozač u autu smo osjetili Vaš veliki i prepoznatljivi smrad na koji smo toliko „navikli“ da ga čak i ne komentarišemo, ali kad smo osjetili i to obojica u isto vrijeme pečenje očiju, to je prešlo granicu tolerancije. Vaši smradovi ne samo da su još uvijek prisutni, čak sam prvi puta osjetio pečenje očiju koje je trajalo koliko i prisustvo smrada do otprilike BP Mušinbegović.

Zaključak: Uvidom u rezultate mjerenja na www.prevent-visoko.ba u to vrijeme nema značajnih promjena!? (naravno da nema jer su mjerne stanice preko rijeke na suprotnoj strani) smradovi sa nus pojavama su prisutni a mjerenja su…!?

Primjer 2

Vrijeme: 04. Oktobar  2011.  17:00-18:00 sati

Mjesto: Naselje Luke

Boravim u stanu, prozori su zatvoreni, osjetim lagano Vaš poznati smrad, otvaram prozor da provjerim, napolju katastrofa!

Zaključak: Vaši smradovi nisu smanjeni! Još  kad je moguće kroz zatvoren prozor da se osjete u unutrašnjosti prostorije, to ponovo prelazi granicu tolerancije. Pogledam www.prevent-visoko.ba, zabilježeno je povećanje koncentracije, ali samo na Energopetrol stanici koja je btw 1.000 m zračne linije od mog mjesta, Petrol koja je 600 m zračne linije od spomenutog mjesta nije zabilježila promjene!?

Eto Vam dva dokaza o tome kako su sve Vaše priče, saopštenja, mjerenja i potezi još uvijek mrtva slova na papiru!

Nisam političar, nisam neradnik i opšti kritičar, nisam neko ko ne želi napredak i tuđi uspjeh, ne ulazim u bespredmetnu vrijednost Preventa u Visokom, želim Vam najbolje na opšte zadovoljstvo. Ja samo ukazujem na stvari koje u datom momentu postanu neizdržive.

Ime i svi ostali podaci poznati i dostupni u redakciji!