Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Državna izložba pasa u Kaknju

Kinološki klub „CANIS“ Kakanj će 08.10.2011. godine održati Državnu izložbu pasa svih pasmina pod nazivom „CAC KAKANJ 2011“. Naime, ovo će biti treća državna izložba pasa koju organiziraju članovi ovog kluba što svakako predstavlja jedan veliki uspjeh.

Svrha projekta je prvenstveno popularizacija kinologije u općini Kakanj, a i šire. Također, naša je namjera i okupiti na jednom mjestu sve ljubitelje i uzgajivače pasa. Smatramo da je ovo jedan prije svega kulturni događaj za grad Kakanj, s obzirom da su na prethodnoj izložbi učešće uzeli izlagači kako iz Kaknja, tako i iz ostalih gradova BiH, da je naša prethodna izložba bila jako dobro tehnički organizovana i da je bila najposjećenija izložba pasa u BiH.

Smatramo da će to biti „kinološki praznik“ u našoj općini, da će biti prisutan veliki broj posjetilaca koji će moći provesti ugodne trenutke u druženju sa psima i njihovim vlasnicima, da ćemo uticati na svijest naših sugrađana i ostalih posjetilaca kada je u pitanju njihov odnos prema psima.

Prijavnica za ovu izložbu se može preuzeti na web stranici kinološkog kluba „Canis“ http://caniskakanj.com kao i u gradskoj veterinarskoj stanici.

Mjesto održavanja izložbe je plato Eurobesta (bivši Merkator).

Zadnji rok za podnošenje prijava je 01.10.2011. godine.

Info telefoni:  ++387 61 455 469; ++387 62 819 860.

Posted in BiH