Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Džemal Kadić, predsjednik OO SBBBiH Visoko, posjetio redakciju Visoko.co.ba

Redakciju Visoko.co.ba danas je posjetio i nedavno izabrani novi predsjednik OO SBBBiH Visoko Džemal Kadić. Posjeta je imala čisto informativni karakter i iskorištena je za razgovor i upoznavanje. Nije bilo teških političkih tema niti posebnog povoda za neki intervju sa novoizabranim predsjednikom stranke koja od narednih lokalnih izbora očekuje mnogo, a uporište u svojim nakanama vidi u rezultatima sa prošlih općih izbora kada su ostvarili sjajan rezultat i jedina su stranka koja je direktno dala svog predstavnika u vlast (Meldina Ugarak je ušla u Skupštinu ZDK), a osim toga Fahrudin Radončić je kao kandidat za predsjednika dobio više glasova od drugog bošnjačkog predstavnika Bakira Izetbegovića (Željko Komšić je dobio najviše glasova u Visokom).

– Zadnjih nekoliko godina, i prije političkog angažmana, redovno čitam Visoko.co.ba, drago mi je da sam imao priliku i zvanično upoznati ljude koji rade u ovoj Agenciji te u razgovoru s njima upoznati se sa njihovim radom i načinom praćenja političke situacije u Visokom. Ova posjeta ima prijateljski karakter, a svakako ćemo u budućnosti nastaviti sarađivati kao i dosad, jer smatramo važnim da poruku društvenoj zajednici i biračima šaljemo i preko ovog medija koji sve više uzima primat u novinarstvu uopšte – kratko je izjavio predsjednik OO SBBBiH Visoko nakon posjete našoj redakciji.

OO SBBBIH Visoko je na sastanku održanom  02.07.2011. godine izabrao novog predsjednika OO SBBBIH Visoko. S obzirom da je dosadašnji predsjednik OO SBBBIH Visoko gosp. Džemil Ugarak izabran za člana predsjedništva SBBBIH te se zbog nespojivosti navedenih funkcija pristupilo izboru novog predsjednika Općinskog odbora Saveza za bolju budućnost BiH – Visoko.

Za novog predsjednika OO SBBBIH Visoko izabran je gosp. Džemal Kadić.

Džemal Kadić rođen je 24.02.1963. u Visokom. Završio je srednju ekonomsku školu i fakultet za menadžment i poslovnu ekonomiju. Dosadašnji je član Općinskog odbora SBBBIH Visoko i šef tima za finansijske i ekonomske odnose KO SBBBIH   Ze-do kantona. Trenutno je zaposlen u IK Banci DD Zenica. Oženjen je i otac dvoje djece.