Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Premijera predstave “Najjača armija”

Obavještavamo Vas da će teatarska grupa Confero, odnosno Udruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti “Confero” – kako nam je pravni naziv, započeti novu teatarsku sezonu 2011/2012. i to predstavom “Najjača armija”. Premijera ove predstave zakazana je za srijedu, 28. septembra, a već prva repriza u petak, 30. septembra također u 20h.

Želja nam je, kao i uvijek, kroz teatar prozboriti o stvarima koji su dijelom naših života. Ovaj put u srijedu 28. septembra u 20 h odigrat ćemo predstavu kojom ćemo jasno uzviknuti:” Hoćemo bolju zemlju, hoćemo bolje obrazovanje, hoćemo bolju privredu, hoćemo posao za nezaposlene, hoćemo pravdu i istinu.” Ovo su želje većine naših sugrađana, osim nekolicine onih koji uživaju u statusu quo i čiji hedonizam počiva na muci naroda, nezaposlenih i mladih Bosne i Hercegovine.

Za razliku od ranijih predstava, ovo nije samo srednjoškloska. Ovo je komedija o nama kakvi jesmo – šuti i trpi. “Najjača armija” je prva predstava seniorske grupe „ConferO“, udruženih snaga studenata i srednjoškolaca. Pokušat ćemo kroz komičan način dočarati našu zbilju, a uvjereni smo da će se u njoj podjednako pronaći i prosvjetni radnici, i studenti, i poljoprivrednici, i nezaposleni, kao i predstavnici vlasti.

 

Mi ćemo u srijedu 28. septembra jasno uzviknuti: Hoćemo bolju zemlju.

Kontakt telefon: 062/ 669- 399 – Adna Beganović, PR Udruženja mladih ljubitelja scenskih umjetnosti „Confero“