Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

AM SDA Visoko u posjeti Preventu

Asocijacija mladih SDA Visoko  jučer je posjetila kompaniju ”Prevent  BH”, sa sjedištem u Topuzovom polju.

Cilj ove posjete bio je upoznati se sa radom ove velike kompanije koja svojim poslovanjem u velikoj mjeri održava i svakim danom poboljšava privredu općine Visoko. Mladi SDA su dali podršku radu i razvoju ove veoma perspektivne kompanije koja danas u Visokom zapošljava 2500 radnika, a u BiH 4200 radnika. Uvažavajući činjenicu da je Prevent danas jedna od vodećih kompanija koja posluje sa svjetskim gigantima i jedna je od priznatijih u Evropi, te da u prosjeku svaki deseti automobil u Evropi ima Preventove autopresvlake, AM SDA Visoko je donijela zaključak kojim se daje puna podrška radu i djelovanju ove kompanije na prostoru naše općine.

U okviru posjete organiziran je obilazak proizvodnih pogona, konkretno krojačnice tekstila  gdje se dnevno iskroji materijal za 6000 automobila, zatim pogon za proizvodnju i preradu kože i postrojenja za tretman otpadnih voda. Preventov pogon za proizvodnju i preradu kože je trenutno najmodernija kožara na prostoru jugoistočne Evrope i dnevno preradi 2000 koža za proizvodnju autopresvlaka. Preventovi najveći kupci su VW, Audi, Citroen, Peugeot, BMW etc.

Ovo je samo jedna od posjeta AM SDA Visoko privrednim subjektima i u narednom periodu će biti još sličnih, kako bi se mladi SDA upoznali sa privrednim potencijalima naše općine koja svojim geografskim položajem predstavlja jednu od najperspektivnijih općina u ovom dijelu BiH.

U nadi da ćete na Vašem mediju objaviti ovo saopćenje, unaprijed Vam se zahvaljujemo.

 

S poštovanjem!