Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Na otvorenje dolaze Fikret Plevljak, Salmir Kaplan, Damir Mašić, Šemsudin Mehmedović, Mensur Jašarspahić, Rasim Kadić ….

Prije obećanog roka FK “Zanatlija” će danas zvanično i svečano otvoriti za javnost teren sa plastičnom podlogom za mali fudbal koji je izgrađen vlastitim novcem entuzijasta iz kluba, sponzora, prijatelja i pametne odluke Najrudina Zilića, direktora MSŠ “Hazim Šabanović”. Podsjećamo, članovi Zanatlija kompletan projekat su željeli realizovati na pomoćnom terenu stadiona “Luke” zajedno na NK “Bosna” i Općinom Visoko, ali do toga, iz nepoznatih razloga i nedostatka razumijevanja u interesu općeg dobra, nije došlo. Nakon toga Zanatlije nisu odustale, rješenje je pronađeno u zajedničkom projektu s nadležnim kantonalnim ministarstvom uz podršku direktora MSŠ “Hazim Šabanović”. Dogovorena je koncesija na 10 godina po kojoj nakon isteka teren prelazi u vlasništvo MSŠ “Hazim Šabanović”. Ugovorom su definisani i termini korištenja termina prema kojima će učenici ove škole u svrhu fizičkog/tjelesnog odgoja također korisiti novoizgrađeni teren, ostatke slobodnih termina koristit će nedavno utemeljena Škola fudbala FK “Zanatlija” kao i rekreativci.

Ukupna vrijednost izvedenih radova je 48.250 KM, a prvi put visočkoj javnosti je za promjenu od dosadašnje prakse prezentirano putem medija tačno gdje je, koliko i zašto utrošeno sredstava, odnosno poimenično su nabrojani svi oni koji su materijalno pomogli izgradnju sportskog terena.

Zvanično otvorenje zakazano danas (13.09.) u 18.00 sati okupit će veliki broj prijatelja kluba, donatora, sponzora, javnih društvenih i sportskih radnika. Ovo će biti prilika i da se članovi Upravnog odbora javno zahvale onima koji su im najviše pomogli u ostvarenju sna da Visoko dobije prvi teren za plastičnom podlogom pored terena koji se nalazi malo izvan Visokog u bivšoj kasarni.

Svoj dolazak na ovu svečanost potvrdili su i Premijer ZDK Fikret Plevljak, federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan, federalni ministar obrazovanja Damir Mašić, zastupnik u Parlamentu BiH i potpredsjednik SDA Šemsudin Mehmedović, bivši kandidat za predsjednika BiH Rasim Kadić, načelnik Općine Kakanj Mensur Jašarspahić, ministrica finansija ZDK Amra Babić, federalni poslanik Jasmina Zubić, zastupnici u Skupštini ZDK Meldina Ugarak i dr. Senad Karavdić, predsjednik OO SDA Visoko Ahmet Kurspahić, predsjednik OO SDP-a Visoko Faruk Salčinović, bivši reprezentativac i kapiten FK “Sarajevo” Faruk Ihtijarević, član šampionske ekipe FK “Sarajevo” u bivšoj Jugoslaviji Slaviša Vukičević, proslavljeni BH trener Ivo Ištuk i mnogi drugi …

Zanatlije će ovom prilikom posebnim poklonima zahvaliti pojedincima koji su u ime svojih firmi na poseban način pomogli izgradnju ovog sportskog objekta, pa će tako član Uprave kluba Emir Bijedić uručiti poklon direktoru Uprave Grupacije Prevent Almiru Jazvinu, Mirza Laletović će osnivaču VGT-a Halimu Zukiću također uručiti poklon, Dženan Paolo Tahmaz će se zahvaliti vlasniku firme King d.o.o Feridu Puli, novim većinskim vlasnicima Vispaka i novom direktoru Rusmiru Hrviću u ime Zanatlija poklon će predati Adnan Jašarspahić.

Ovo je ujedno i poziv svim zainteresovanim građanima da prisustvuju ovom svečanom sportskom događaju.