Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zeničanima I mjesto na kantonalnom takmičenju osoba sa invaliditetom

Danas je u zeničkoj dvorani na Bilmištu u suorganizaciji Saveza za sport i rekreaciju invalida ZDK-a ( SSRI ZDK) i  SSRI Visoko, održano XV kantonalno  takmičenje u malom nogometu na kome su učestvovale ekipe:

SSRI Zenica,

SSRI Visoko

SSRI Breza  i

SSRI Olovo

Igralo se sistemom 2x 10 minuta, svako sa svakim, a ekipa broji 5+1 igrač.

Prisutnim takmičarima i posjetiocima u dvorani obratio se predsjednik SSRI  ZDK  gospodin Izudin Husanović zahvalivši se na učešću i poželivši fer i korektnu igru  bez grubih startova i povreda.

Svojim prisustvom na ovom turniru učesnike je počastio i premijer ZDK-a gospodin Fikret Plevljak koji je izmedju ostalog kazao: „ Jako je dobro što se družite i kroz sport jačate svoj entuzijazam  da možemo u ovim teškim vremenima zajedno preživjeti. I ono što posebno vam mogu reći a to je da ovdje ima boljeg fudbala nego na  Bilinom polju i to mi je drago….“  Također, čestitao je  momcima na dobroj igri te poželio još mnogo ovako lijepih i ugodnih druženja ove populacije stanovnika.

Za ekipu SSRI Visoko nastupili su :

Alijagić Mensur, Subaša Junuz, Genjac Jasmin, Limo Meho, Đerzović Ibrahim, Sejdić Zakir, Čehajić Sabahudin i Berhamović Samir uz trenera Novokmet Esada- Roru.

U konačnom poretku

Prvo mjesto pripalo je ekipi SSRI Zenica, drugo SSRI Visoko i treće mjesto SSRI Breza.

Za najboljeg   golmana turnira proglašen  je  Čamdžić Ešref  iz ekipe Zenica, dok je Mehić Nermin  najbolji  strijelac  sa postignuta 4 gola a najbolji  igrač  turnira je Jašarević Elvis iz Zenice.

Ovo je ujedno bila i prilika za selektora nogometne reprezentacije SSRI ZDK-a da odabere najbolje za kantonalnu selekciju koja će uskoro na Državnom prvenstvu invalida u Mostaru braniti boje našeg kantona.

(Senad Goralija)