Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Fočić najavljuje promjene u sastavu

Na redu je 5.kolo Druge lige Centar, a nogometaši Bosne će u okviru tog kola ove subote u Visokom dočekati ekipu Vratnika. Serija od tri uzastopne pobjede je u prošlom kolu zaustavljena na tom broju, nakon što je Bosna u najslabijoj partiji ove sezone u Hadžićima remizirala bez golova sa Biserom. Jedan remi nije uopšte problem i teško je očekivati da se stalno pobjeđuje, ali je igra bila ta koja zabrinjava. Bosna se nije uspjela nametnuti u tom meču, iako je imala nekoliko prilika, međutim nije bilo pravog pritiska i prvi put ove sezone Bosna nije zabila pogodak. Atmosfera u ekipi je i dalje odlična, ali šef stručnog štaba Adnan Fočić najavljuje da će biti promjena u timu:

Četiri meča je počinjala uvijek ista postava i vrijeme je da malo osvježimo. Prvo bih pohvalio doktora Babića iz Sarajeva koji je došao u Visoko i svojim umijećem osposobio našeg Ferhatovića za igru, iako je povreda u Hadžićima izgledala u prvi mah jako loše. Osim toga, “radio” je malo i na Mustagrudiću, pa će i ovaj nogometaš nakon duže pauze opet biti na raspolaganju. Ferhatovića ćemo ipak odmoriti u ovoj utakmici, pa će uskočiti Bajić na lijevi bok. Promjene ćemo napraviti u veznom redu, koji je najviše i podbacio protiv Bisera, a te promjene će izazvati i malu izmjenu u formaciji koja je takođe do sada bila standardna. O imenima i ostalim detaljima ne želim govoriti da ne bi eventualno za to pripremili i protivnika, iako već sada znam kako će to tačno izgledati, rekao nam je Fočić.

Vjerujemo da i većinu vas zanima kako će to na terenu izgledati, a uvjerit će te se ako u subotu u 16:30 sati dođete na stadion Luke.