Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Pomozimo jedni drugima”

Pored niza aktivnosti koje je u proteklom periodu pokrenuo Izvršni odbor medžlisa Kiseljak, kao što je pokretanje web portala Medžlisa ( www.medzliskiseljak.ba), izuzetno smo zadovoljni i sretni ostvarenim rezultatima humanitarne akcije provedene na teritoriji medžlisa Islamske zajednice Kiseljak, koji obuhvata petnaest džemata u Kiseljaku i Kreševu, pod nazivom „POMOZIMO JEDNI DRUGIMA“

Akciju je organizirao IO Medžlisa IZ-Kiseljak i realizovao u saradnju sa džematima. Svim imamima i članovima džematskih odbora i džematlijama koji su bili uključeni u ovu plemenitu akciji se u ime Izvršnog odbora najiskrenije zahvaljujemo.

Akcija je trajala od 15. do 21.augusta. 2011. godine, te za sedam dana koliko je trajala  prikupljne su velike količine osnovnih životnih namirnica.

Na osnovu dostavljenih spiskova od strane džemata, humanitarna pomoć je uručena za 50 osoba, socijalno ugorženih naših porodica, i to u SUBOTU 27. AUGUSTA 2011. GODINE od strane rukovodstva Medžlisa, džematskih imama i članova džematskog odbora.  Pomoć je podjeljena u Kiseljaku i Kreševu.

Na osnovu iskazane potrebe i uspješnosti porvedene akcije Medžlis IZ-Kiseljak će i narednih godina organizirati ovakve humantarne akcije, koje će, ako Bog da, poprimiti tradicionalni karakter.

Ovo je svakako bila prilika da se na terenu obiđu i vide oni kojima je pomoć potrebna i uz razgovor poželi sve najbolje u predstojećim bajramskim danima.

Na kraju, još jednom najiskrenije se zahvaljujemo svim džematlijama na doprinosu i želimo čestitati Bajram riječima: BAJRAM MUBAREK OLSUN!

 

 

 

 

 

 

 

 

PREDSJEDNIK MEDŽLISA KISELJAK

Admir Čeho

Posted in BiH