Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Enis Šahinović postao dio administratorskog tima Visoko.co.ba

Visoko.co.ba od prije nekoliko dana u administratorskom smislu postalo je jače za ime Enisa Šahinovića koji će, uz Adnana Imamovića i Senada Hajlovca, svojim prisustvom među nama doprinijeti unapređenju tehničkih stvari koje će nas učiniti svakako još boljim u tom smislu. Enis Šahinović je Visočanin sa zavidnom biografijom i neko ko nam se priključio iz razloga zbog kojeg smo i svi ostali, neki prije neki kasnije, ušli u priču oko Visoko.co.ba, a to je ljubav prema Visokom prije svega.

Enis Šahinović, po struci dipl. ing. elektrotehnike, direktor je kompanije IT Pro d.o.o., osnivač i glavni urednik tech portala Gadget.ba, HardwareBase.net i ITpro.ba, a tokom 12-godišnje karijere uglavnom kao tech novinara, radio je još kao urednik portala InsideHW.com, te stručni saradnik u izdanjima kao što Digital, PC Magazine, Info magazin, tbreak.com i Mreža. U periodu od 6 godina bio je i direktor marketinga za Adriatic regiju pri kompaniji Foxconn.

Pored pisanja o novim tehnologijama, uređajima i softverskim rješenjima, analizama tržišta i novim marketing inicijativama, bavi se još istraživanjem vezanim za distribuirano računarstvo i projekte kao što su Folding @ home i ClimatePrediction.net.

Redovan je predavač na sastancima MSCommunity zajednice u Bosni i Hercegovini.