Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Đe je zapelo, komentatori!?

Već nekoliko dana, nevjerovatno ali istinito, na našem sajtu nema ama baš nikakvih komentara!? Kako je to moguće kada oni nisu ukinuti, a do jučer ih je bilo na stotine dnevno!? Odjednom nema više svih onih “prepametnih” filozofa koji sve znaju o svemu, koji tako sočno sastavljaju uvrede i najsočnije psovke, koji su eksperti za politiku, sport, kulturu, piramide, Općinu, Muniba, Akana, Vahida, mahalske tračeve!? Gdje su oni koji na najbolesniji način pisaše uvrede za bilo kojeg dopisnika ovog sajta ili nekog ko je iz najboljih namjera pokušavao nešto pametno napisati u tim komentarima!? Kako je moguće da su svi ti isfrustrirani pametnjakovići odjednom nestali iz virtualnog svijeta i svi “izginuše”, a da niko na njih ne ispali niti jedan jedini virtualni metak!? Skriveni iza lažnih imena i nickova sve su znali, ko koga jebe, ko kome štima poslove, ko je u talu za neke projekte, ko je građanin, a ko seljak, ko je pokrao KTK, šta je prava istina o Vitexu, ko je koga i gdje zaposlio, ko su ratni profiteri, ko preko štele igra u RK “Bosna”, ko je prodavao utakmice NK “Bosna”, itd.

Međutim nekim čudom svi nestadoše, pa čak i oni koji su znali i umjeli pod raznim lažnim imenima napisati i nešto pametno. U čemu je fol? Odgovor je veoma jasan, svi vi koji ste mjesecima maltretirali svojim “prepametnim” komentarima i administratore sajta, i sve koji pišu za Visoko.co.ba kao i sve posjetioce, ustvari ste mali bezvrijedni miševi bez trunke samopouzdanja i hrabrosti. Vi ste niko i ništa, vi ste visočka bijeda spremna samo vrijeđati druge i pri tome se kriti iza kojekakvih nickova i lažnih imena! Isti kao vi su i oni koji imaju lažne Facebook profile i nekakve blogove. Vi nemate m*** potpisati se imenom i prezimenom i prosipate tu nekakvu pamet i uvrede, jer se onda morate nositi s težinom svojih riječi.

Niko vam nije uskratio da komentarišete tekstove, niko vam nije uskratio mogućnost da i dalje vrijeđate i filozofirate o tome kako sve znate, i dalje se možete prepucavati na temu vještačke podjele u Visokom na seljake i građane. Ali vas nema!? Kako to? Administratorski i dalje imate mogućnost da izbacujete svoje frustracije, koje su kod informatički neobrazovanih ljudi stvarali netačan dojam da su vaši bolesni stavovi ustvari stavovi redakcije, bez obzira što smo se od svega toga pismeno ogradili pri samom upisivanju komentara. Vašoj sadističkoj potrebi da se iživljavate nad drugima i da ih vrijeđate imenom i prezimenom, a da vam se pri tome ne može odgovoriti i dalje postoji, samo je potrebno da se logujete punim imenom i prezimenom i da ostavite mogućnost da vam se putem Facebooka uzvrati. A vi mali miševi i isfrustrirani bijednici niste spremni skinuti masku i u lice gledati onoga koga vrijeđate te mu dati mogućnost da vam uzvrati. Na vašu veliku žalost, a našu radost svoje komplekse u budućnosti ćete morati istresati negdje drugo, osim ako nemate malo hrabrosti pa da stojite iza onoga što i napišete?

Svim našim dobronamjernim posjetiocima, spremnim za normalnu komunikaciju sa svima koji dolaze i informišu se putem Visoko.co.ba želimo da to čine i u budućnosti, jer svaki dobronamjeran komentar, kritika, sugestija može donijeti neku novu priču koja opet može pokrenuti neke dobre stvari za Visoko, nasuprot komentarima isfrustriranih bolesnika koji se u stvarnosti boje i svoje sjene.

Na kraju, evo i male upute naših administratora za sve koji su zainteresovani konstruktivno diskutovati putem opcija “komentari” na Visoko.co.ba:

– Komentirati sada mogu svi oni koji imaju facebook akaunt, ne moraju biti registrovani na Visoko.co.ba

– Komentari se automatski objavljuju, tj. ne prolaze nikakvu cenzuru prije toga

– Komentari se sada pišu pod svojim imenom i prezimenom koji posjetilac koristi na FB, a ne anonimno. Iako naravno moguće je da neko napravi neki lažni akaunt samo da bi nekome nešto ružno rekao. Ali da je neki akaunt lažan lako je provjerljivo i na isti se može poslati odgovor.

Eto “visočka savjesti” i “visočki dušebrižnici”, raspalite sad po komentarima, j**** m**** kome stignete, ali budite spremni i da vam se uzvrati. Naš savjet, samo čisto srce i ničeg se ne bojte. Nema predaje – Visoko iznad svega !

http://www.youtube.com/watch?v=f9ICH6LyCKM