Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kadeti Bosne-Prevent uživaju u Splitu, a pojavljuju se i na hrvatskim medijima!

Za početak ćemo reći da su kadeti RK”Bosna-Prevent” sretno stigli na svoje odredište u Split, gdje su jutros prisustvovali i ceremoniji otvaranja dana Sportskih igara za mlade uz učešće dječaka i djevojčica iz više evropskih zemalja. Još se sa sigurnošću ne zna kada bi trebali i nastupiti, ali o tome ćemo vas najvjerovatnije izvjestiti s lica mjesta. Za sada samo informacija da su se već počele davati i izjave za neke hrvatske web-portale. Tako je član visočke ekspedicije, mladi rukometaš Tarik Begić dao izjavu za www.sportski.net.hr, pa ćemo vam prenijeti izjavu, kao i dio teksta sa ovog portala, od kojeg smo “posudili” i sliku iznad teksta:

budući da je ovo prva godina održavanja Sportskih igara mladih u BiH najboljima je nagrada ljetovanje u Splitu i druženje s vršnjacima iz drugih država. Jedan od pobjednika prvih Sportskih igara mladih u Bosni i Hercegovini je Tarik Begić, koji je sa svojom rukometnom ekipom Bosna Prevent izborio nastup na Stars Međunarodnim danima INA Sportskih igara mladih:
“Organizacija u BiH je bila vrhunska, stvarno smo uživali na natjecanjima. Nadamo se pobjedi i ovdje, no to nije najbitnije. Dobro je doći i upoznati nove prijatelje i zabaviti se na drugačiji način. Svaka zemlja bi trebala imati jedan ovakav projekt koji se bori protiv droge i zagovara zdrav život”, objasnio je Tarik svoje viđenje Igara..

Osim izjava, u Splitu se naravno malo i opušta do prvog nastupa, ali tako i treba. Oni su pobjednici i sve to su apsolutno zaslužili.