Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Uz pripreme za Miss Global International Semira na premijeri filma Angeline Jolie

Nakon što je u Njujorku američka Fondacija “United Colors of Fashion” (UCOF) izabrala za ambasadoricu dobre volje, bh. Miss Global International Semira Hadžimehmedagić danas putuje za Los Anđeles.

– Za početak, tamo ću se pripremati za svjetski izbor Miss Global International, koji će u septembru biti održan na Jamajci. Imat ću svakodnevne fotošutinge, snimanja i davati intervjue. Nadam se da ću i kao ambasador dobre volje osvjetlati obraz svoje zemlje – govori Semira.

Iz UCOF-a su nam kazali kako će Semira imati posebno snimanje na jednoj od najatraktivnijih turističkih destinacija Kalifornije, otoku Katalina, za izdanje njihovog časopisa “Catalina Magazine”.

– Također, sudjelovat će na nekoliko radionica, akademija, muzičkih performansa koje organiziraju Amerikanci i Bosanci zajedno – kažu iz Fondacije.

Ono što je ovu ljepoticu posebno oduševilo jeste informacija da će prisustvovati američkoj premijeri filma “U zemlji krvi i meda” Anđeline Đoli (Angelina Jolie) 23. decembra.

– Nisam ni sanjala da bi se nešto takvo moglo dogoditi. Drago mi je što baš ja imam tu čast, prvenstveno jer sam Bosanka, a svima nam je poznata tema filma – rekla nam je Semira prije samog odlaska u Los Anđeles.

(Avaz)