Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sa 24 nogometaša, juriš na prvo mjesto!

Ušli smo u posljednju sedmicu prije početka nove sezone Druge lige Centar u kojoj se nogometaši Bosne namjeravaju zadržati samo jednu godinu. Cilj je naravno prvo mjesto i ekspresni povratak u Prvu ligu Federacije, a nakon skoro odrađenih priprema, nekoliko prijateljskih utakmica i uoči posljednje koja se ove srijede igra protiv Olimpica na stadionu Luke, šef stručnog štaba Adnan Fočić je u saradnji sa svojim pomoćnikom Džemom Klačarom odlučio da u prvenstvo uđe sa 24 nogometaša koji bi trebali iznijeti kompletnu sezonu na svojim leđima. Naravno, to ne znači da se ovi nogometaši sada mogu opustiti, jer se sa spiska vrlo lako može i ispasti u slučaju da se to “zaradi”. Tu je naravno i zimska pauza u kojoj se po potrebi može dovesti i još poneko pojačanje. Uglavnom, to je to za sada i evo koji će nogometaši imati tu čast da nose dres nekadašnjeg osvajača Kupa i Super Kupa BiH:

GOLMANI: Amir Bekan (26) kapiten, Almir Ljeskovica (19), Faris Poračanin (17)

ODBRANA: Alem Genjac (29), Nirmel Alijagić (21), Alen Marevac (19), Anel Ramić (20), Adin Ferhatović (22), Ahmed Bajić (19).

VEZNI RED: Elmir Puščul (22), Mirza Džafić (27), Ervin Šeta (25), Adnan Hodžić (21), Alen Čehajić (24), Anel Hodžić (20), Rusmir Dedović (19), Faris Frljak (?), Abduselam Alihodžić (18), Muhamed Dervišbegović (18).

NAPAD: Kemal Ćesa (22), Amar Čabaravdić (21), Nisvet Heljdov (?), Malik Mahmić (18), Semir Đip (20).

Ovaj spisak je, ponavljamo, podložan promjenama, s obzirom da nisu svi pomenuti igrači potpisali ugovore. Podaci o godinama kod nekih igrača nedostaju, ali to ćemo naknadno upisati, kao i broj dresa koji će igrač nositi tokom cijele sezone. Sve ove igrače ćete uskoro sa svim ovim podacima i slikom, moći vidjeti i na posebnom dijelu našeg sajta posvećenom NK”Bosna”