Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Gorio automobil na autoputu u blizini visočke petlje

Na autoputu A-1 u blizini Visokog, tačnije u blizini visočke petlje i isključenja sa autoputa za Visoko, sinoć je došlo do požara na jednom putničkom vozilu. Ekipa Visoko.co.ba bila je na licu mjesta i zabilježila ovaj događaj. Intervenisali su i visočki vatrogasci koji su ugasili požar na vozilu Opel kadet, a u ovoj nesreći nastupila je velika materijalna šteta, dok na svu sreću nije bilo povrijeđenih osoba.

Iz MUP-a ZDK stiglo je saopćenje za javnost o akciji koja je na putevima u našem kantonu provedena prošle sedmice:

Dana 29.07.2011. godine, u vremenskom periodu od 07.00 do 16.00 sati, policijski službenici Uprave policije MUP-a Ze-do kantona realizovali su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, s posebnim akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila. Akcija je realizovana u saradnji sa stanicama za tehnički pregled vozila, gdje su vozila, nakon izvršene kontrole i uočenih neispravnosti vozila, upućivana na vanredni tehnički pregled. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja naznačenih prekršaja shodno odredbama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je ukupno 291 vozilo u saobraćaju. Zbog utvrđenih prekršaja izdat je 131 prekršajni nalog, od čega 35 prekršajnih naloga zbog tehničke neispravnosti vozila. 24 vozila su tom prilikom, zbog uočenih neispravnosti, upućena na vanredni tehnički pregled, dok je 18 vozila isključeno iz saobraćaja.