Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Cilj nam je prvo napraviti klub a onda tim, pa rezultat

Nakon sinoć održanog sastanka UO NK Bosna saznali smo i zvanično ko su novi treneri omladinskih selekcija kluba. Bilo je riječi o radovima na stadionu i njegovom novom izgledu, kao i o igračima povratnicima koji su nakon ispadanja iz lige svi otišli iz kluba tražeći nove sredine, ali na kraju su se gotovo svi ipak vratili s tim da im sada mjesto u prvoj ekipi nije zagarantovano. Tema sastanka je bila finansijska konstrukcija na osnovu koje bi se trebala isplatiti prva plata 12.08. O trenutnim dešavanjima u novoj NK Bosni govori predsjednik kluba Asmir Hodžić:

–  Na ovom sastanku smo ozvaničili novi trenerski kadar mladih selekcija Bosne pa je tako Avdo Kurdija postavljen za trenera juniora, Nermin Pašalić je trener kadeta, Mensur Džaviti će trenirati pionire, a Meho Kamarić pretpionire. Od ove godine uvodimo još jednu selekciju igrača, tzv. “Pjetliće” s kojima će raditi Aščalić i Karavelić. Dakle, to su otprilike isti treneri sa samo drugačijim ulogama i funkcijama. Još jedna novina u odnosu na raniji rad s mladima je da će igrači članarinu uplaćivati direktno u klub, a ne trenerima što je do sada bila pogrešna praksa. U narednim danima ćemo intezivno raditi i na infrastrukturi stadiona, tim povodom smo bili u “Kovini” i dogovorili s gospodinom Ratkom Orlandićem da nam “Kovina” pomogne u našoj želji da stadion konačno počne ličiti na ono što i jeste njegova svrha. Također, na sastanku je bilo riječi o gostovanju reprezentativnih selekcija U-17 i U-19 koje će imati kontrolne utakmice na našem stadionu u naredne dvije sedmice, a Bosna će od toga imati i materijalnu korist. U klubu smo zatekli situaciju da Bosna nije imala niti jednu kompletnu garnituru dresova za utakmice, a da ne pričam o opremi za trening. Svega je ostalo pet lopti, pojedinci su pomislili da se Bosna raspala pa su počeli polako i krčmiti klub. Cilj ove Uprave i jeste prvo napraviti ozbiljan klub, pa dobar tim i na kraju rezultat koji će nas vratiti prvo u Prvu, a zatim i Premijer ligu. Igrački kadar svakim danom je sve popunjeniji, stari igrači su se vraćali iz dana u dan, neki zbog toga što ih niko nije htio, a neki zbog toga što su u nama prepoznali ozbiljnu Upravu. S današnjim danom vratili su se svi igrači iz prošle sezone, osim Amara Čabaravdića, sa kojim se također razgovara. U proteklim danima intezivno smo razgovarali i sa potencijalnim privrednim subjektima koji kao dio svoje društvene odgovornosti vide i sponzorisanje NK Bosna pa smo tako napravili određene dogovore sa Vispakom i još nekim firmama. Za narednu sedmicu imamo i dogovoren sastanak u Preventu i nadamo se dogovoru od obostranog interesa, jer su u Pereventu trenutno na rukovodećim pozicijima ljudi koji za razliku od svojih prethodnika žele drugačiji i bolji odnos s lokalnom zajednicom. Prvenstvo počinje veoma brzo 13.08., u goste nam dolazi jedna od najboljih ekipa Druge lige, ekipa sarajevske Bosne koja je na kraju prošlog prvenstva bila drugoplasirana iza UNIS-a koji je ušao u Prvu ligu Federacije. Nadam se da će publika prepoznati naš trud da se ekspresno vratimo u Prvu ligu i da će tribine stadiona Luke biti popunjene, za razliku od prethodnih godina kada je Bosnu u prosjeku gledalo po 200 ljudi.

Bosna je proteklog vikenda učestvovala na 16-tom tradicionalnom turniru “Kenan Memija” u Fojnici gdje je zabilježila jednu pobjedu i jedan poraz. Poraz je bio od premijerligaša Travnika (3:1), dok je pobjeđena ekipa Fojnice sa 2:1. Do prve zvanične utakmice u novom rangu takmičenja ostalo je još 11 dana, a do tada bi ekipa Bosne trebala odigrati još neke kontrolne utakmice.