Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju

Obavještavamo javnost da će policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u saradnji sa stanicama za tehnički pregled vozila, dana 29.07.2011. godine (petak), u vremenskom periodu od 07.00 do 16.00 sati, vršiti akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, s posebnim akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila.

Aktivnosti policijskih službenika u naznačenoj akciji bit će usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da upravljaju motornim vozilima koja ne zadovoljavaju kriterije tehničke ispravnosti, te će se sankcionisati počinioci i drugih prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Ze-do kantona apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa. Posebnu pažnju skrećemo vozačima da ne stavljaju u pogon vozilo koje je tehnički neispravno, kako ne bi ugrozili svoju sigurnost i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

URED POLICIJSKOG KOMESARA