Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

(FOTO) Galerija Likum 76 bila je premala da primi sve ljubitelje djela Nure Bazdulj-Hubijar

Poznata književnica i liječnica Nura Bazdulj-Hubijar boravila je večeras po prvi put u Visokom. Kako je u izjavi za Visoko.co.ba rekla, ovo je njen prvi dolazak  u Visoko, iako su njeni korijeni s očeve strane upravo s ovih prostora.

Stoga je njena želja večeras u Visokom na književnoj večeri posvećenoj njenim vrlo čitanim i cijenjenim djelima bila da je publika vidi i doživi uživo.

„Ja sam uvijek onakva kakva jesam. Govorim što mislim i osjećam. Nemam lica i naličja. Nadam se da će me ljudi doživjeti kao sasvim običnog čovjeka, ne ljekara niti pisca. Poslije toga ja sam  majka, nana…“.

Autorica brojnih nagrađenih književnih djela Nura Bazdulj-Hubijar završila je drugi dio romana “Amanet” i to na zahtjev brojnih čitalaca koji su željeli saznati sudbinu glavnih likova romana. Poznata književnica otkriva i da je trenutno na odmoru te da po sedmi put čita “Derviš i smrt” nenadmašnog Meše Selimovića.

Potvrdu njene popularnosti među visočkim ljubiteljima pisane  riječi pokazala je i današnja brojna posjeta književnoj večeri, pa je prostor Likuma bio premali da primi sve posjetioce.

Književno veče s Nurom Bazdulj-Hubijar organizovala je Gradska biblioteka Visoko u okviru manifestacije Visočko ljeto 2011.g.

{joomplucat:158 limit=12|columns=4}