Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

(FOTO) Atomsko Sklonište, Tifa i Jacy za odličan R'N'R party u Visokom

Druga noć prvog dijela “Visočkog ljeta 2011” ponudila je jedinstvenu pulsko-sarajevsku kombinaciju. Atomsko Sklonište, Tifa i Jacy su odsvirali 120 minuta istinskog rokenrola za veliki broj Visočana koji su se večeras našli na gradskom trgu. Brunu Langera vežu lijepe uspomene za Visoko, dva puta ranije je svirao u našem gradu i oba puta su to bili odlični koncerti. Grupa je zato danas stigla na insistiranje vođe benda četiri sata prije koncerta u Visoko, a sve zbog Brunine želje da malo bolje upozna grad koji prepoznaje i poštuje muziku Atomskog Skloništa. S posebnom pažnjom članovi benda su se zanimali i slušali priču o “visočkim piramidama”, prošetali su kroz čaršiju, rado se pozdravljali i slikali s onima koji su ih prepoznali. Nezaobilazno mjesto za ručak je bilo ćevabdžinica “Ihtijarević” gdje su im se pridružili i vlasnik VGT Osiguranja Halim Zukić, direktor JKP “Visočica” Visoko Ermin Dlakić i njegov brat Jasmin, vlasnik firme “Atlas – D”, a kasnije je pristigao i Hamza Ražnjatović iz grupe Macbeth.

Koncert je počeo kako je i najavljeno u zvaničnom programu Visočkog Ljeta u 21.00h, u međuvremenu Atomcima su se pridružili i Tifa sa Jacy. Nakon 45 minuta zagrijavanja uz hitove Atomskog Skloništa, na scenu je izašla trinaestogodišnja Jacy koja je izvela obradu pjesme od Divljih Jagoda “Motori”, a zatim je na scenu pozvala Tifu koji je nagrađen velikim aplauzom i zajedno su otpjevali nedavno snimljeni duet za pjesmu od Atomskog Skloništa “Umro je najveći mrav u mom vrtu”. Tifa na sceni ostaje i nakon ove pjesme te pjeva “Mutnu rijeku”, “Rahelu”, “Paklene vozače”, “Od ponoći do ponoći” i “Treba imat dušu”. Visoko je saradnju Atomskog Skloništa i Tife rokerski pozdravilo horskim pjevanjem, a prema reakcijama prisutnih svih generacija vidljivo je bilo da je organizator pogodio s izborom gostiju za ljubitelje muzike suprotno onome što je bilo prve noći, a što i jeste smisao dana kulture i sporta: da za svakoga ima ponešto.

Na kraju gosti iz Pule i Sarajeva su otišli iz Visokog potpuno zadovoljni, a Bruno Langer nije krio da je večerašnji koncert bio puno bolji i drugačiji od onog sinoć u Sarajevu, počevši od posjete, preko razglasa, pa do publike koja je prepoznala emociju benda koji se trudio napraviti što bolji štimung.

{joomplucat:159 limit=24|columns=4}

{joomplucat:160 limit=13|columns=4}