Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Teniski klub “Royal Bosna” Visoko, “kraljevski” ugođaj za bavljenje sportom!

U novembru 2008. godine osnovan je Teniski klub „Royal Bosna“ Visoko koji je registrovan u Teniskom Savezu Bosne i Hercegovine, kantonalnom sportskom Savezu, kao i u Općinskom Savezu Visoko. T.K. „Royal Bosna“ Visoko egzistira u sklopu teniskog centra Arnautovići bb, kod „Kovine“, u prelijepom prirodnom okruženju, gdje se nalaze tri teniska igrališta, jedno fudbalsko igralište, jedno igralište za odbojku na pijesku i badminton. T.K. „Royal Bosna“ trenutno broji oko 100 članova raznih uzrasta (pioniri, kadeti, seniori, veterani, rekreativci). Od tri teniska terena, jedan je pokriven rasvjetom za noćno igranje.

Radno vrijeme kluba je od 09:00 do 23:00 sati, a cijena jednog sata korištenja terena do 15:00 sati je samo 5 KM. Iza 15:00 sati, cijena jednog sata je 7 KM, dok je jedan sat igranja pod reflektorima 12 KM. Svim korisnicima je na raspolaganju svlačionica sa kupatilom, a iznajmljivanje potrebne opreme je besplatno. U sklopu kluba je organizovana i Škola tenisa za djecu i odrasle. Školu vodi profesor tjelesnog odgoja i trener tenisa Nedžad Halać. Cijena je 70 KM mjesečno sa treningom dva puta sedmično ili 100 KM, sa treningom tri puta sedmično u toku tog mjeseca. Teniski klub „Royal Bosna“ će i ove godine u sklopu manifestacije „Visočko ljeto“ organizovati dva turnira. 23.jula će biti organizovan za dječake i djevojčice uzrast pioniri, a 30.jula turnir menadžera na nivou državnog Saveza

CILJEVI T.K. „Royal Bosna“

Organizovano okupljanje aktivnih sportista kao i rekreativaca koji se bave sportovima kao što su:  Tenis, Košarka, Nogomet, Odbojka, Rukomet, Plivanje, Stoni tenis, Badminton i slično.

Izgrađivanje i njegovanje sportskog duha, odnosno pravilnog odnosa prema sportu kod pojedinaca i udruženja

Afirmacija mlađih talenata, to jest, formiranje raznih sportskih škola za djecu i omladinu.

Saradnja sa pojedincima kao i Udruženjima i organizacijama koje okupljaju sportiste, a u cilju razmjene ideja, iskustava i saradnje na zajedničkim projektima

Organizovanje sportskih manifestacija kao što su lige, turniri za razne uzrasne katgorije od pionirskih, kadetskih, seniorskih pa do veteranskih.

Recimo za kraj da je T.K. „Royal (kraljevski) Bosna“ Visoko dobio naziv po kraljevskoj Bosni,  jer se tereni Teniskog kluba nalaze u neposrednoj blizini naselja pod nazivom „Mile“, na kojem su stolovali bosanski banovi i kraljevi Srednjovjekovne Bosne, te je i krunidbeno mjesto bosanskih kraljeva.

{joomplucat:141 limit=15|columns=4}