Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dragi Adnane, Mi mještani ove MZ smo prirodno naviknuti i usmjereni ka tome da postavljamo standarde!

Selam ,

Često se zapitam: treba l’ meni to??? Čitajući tvoje tekstove (između ostalih) prorade mi i živci i mnogo što šta, pa je logično pitanje: Što ti ba treba to??? Vrlo često, bez osnove se upuštaš u lamprdanja (oprosti na izrazu, al’ je tako) o nečemu o čemu ne trebaš. U pitanju je dio iz tvoje priče o političkim dešavanjima u Visokom, dio koji se odnosi na vodovod Krečane.

Odgovorno tvrdim  sa pozicije predsjednika Građevinskog odbora vodovoda da uloženi novac nije „skrhan“ i utrošen bez veze. Nemamo namjeru, a niti potrebu da se pravdamo – kako ti to objašnjavaš, jer svaka marka je namjenski, svrsishodno i opravdano uložena. Iste (marke) nije obezbijedila S BiH, niti bilo koji pojedinac. Velike zasluga za dio investicije (cca 300.000,00 KM) ima tadašnja ministrica Džonlagić, ali na legalan i legitiman način dodijeljena namjenska sredstva za investicije u rješavanju pitanja snabdijevanja pitkom vodom.

Kad se već pozivaš na „mišljenje“ gdina Vranac Ragiba, a znam da sam ti već objašnjavao o ovom pitanju, onda ti je vakat i vrijeme da pozoveš i Vranca te zajedno sa mnom obiđeš IZVORIŠTE Krečane kako bi prestao pisati i spominjati gluposti od kojih mi već počinje biti krivo na tebe.

Posljednja analiza vode  od 15.06.2011. nedvosmisleno govori o ispravnosti vode za piće i nakon one havarije koju je prouzrokovalo ŠPD ZDK-a i naših  brojnih aktivnosti (od pranja rezervoara za vodu, do niza drugih aktivnosti) smo Bogu dragom hvala, uspjeli sve sanirati i dovesti u prvobitno stanje, to jest, imati u izobilju kvalitetne, zdrave i čiste vode za piće sa IZVORIŠTA Krečane.

Govoriti o Radovlju kao da je Menhetn je sasvim opravdano i razumljivo. (Ovo govorim kao stanovnik ove MZ)

Dragi Adnane,

Mi mještani ove MZ smo prirodno naviknuti i usmjereni ka tome da postavljamo standarde!

Za nas je to više postala rutina, znam da je tebi to malo čudno jer nikad u životu nisi izdvojio ni deset maraka za saniranje ulice, izgradnju vodovoda, izgradnju lokalnih putova, izgradnju šehidske česme, izgradnju kanalizacionog sistema, tebi je nepoznanica kad šumsko preduzeće eksploatišući  drvo iz Radovlja polomi put asfaltiran samodoprinosom mještana bude uzročnik da dođe do obustave autobusnog saobraćaja, jer kažu da po takvom putu neće voziti a učenici moraju pješke u Moštre, da tada opet, ovi ljudi iz Radovlja „skuckaju“ određena sredstva pa to saniraju, jer njima treba put. I redom bih ti mogao nabrajati do jutra o onome što ti nisi nikad platio i zato ti kažem ako štitiš „nečije“ (a zna se i čije) interese, onda to brate radi bez Radovlja.

Radovlja je prva imala struju, asfaltni put, društveni dom, ambulantu, i kino – govorim o vangradskim MZ,  zato je prirodno i normalno da mi ne možemo i zapravo ne umijemo stati na nekim beznačajnim projektima. Mi znamo, hoćemo i možemo graditi samo najbolje.

To moraš shvatiti i prihvatiti, jer to je istina !

Za mnoge – sviđalo se to tebi ili ne! – MZ Radovlje sa svojim vrijednim ljudima, sposobnim kadrovima koji su spremni uvijek pripomoći aktuelnom rukovodstvu MZ su za mnoge bili i ostat će doista Menhetn!!!

Uz mahuz selam,

PS

Kad budeš spreman za Kondžilo i zijaret izvorištu Krečane, bujrum samo javi!

061/ 870-842 Senad Goralija