Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Imran Graho u Unisu iz Vogošće

Talentovani junior visočke Bosne Imran Graho, iz generacije koju je vodio trener Mensur Džaviti, karijeru će nastaviti u novom Prvoligašu iz Vogošće. Kako smo saznali, Graho će se već 1. jula naći na prvoj prozivci igrača Unisa koje predvodi nekadašnji kapiten FK “Sarajevo” Reuf Herco. Trener Herco će s ekipom prvih deset dana trenirati u Vogošći, a nakon toga igrači će pripreme nastaviti na Vlašiću.

– Žao mi je što se Bosni desilo ono najgore, a to je ispadanje iz lige i to baš kada je bilo vrijeme da moja juniorska generacije uđe u prvi tim. Ja sam već obavio pregovore sa predstavnicima Unisa i prezadovoljan sam novim ambijentom i ambicijama kluba. Sad mi slijedi da se pokušam nametnuti treneru Herci i da izborim mjesto u prvoj ekipi – kratko je prokomentarisao za naš sajt promjenu kluba mladi Graho.

Imran Graho je devetnaestogodišnji mladi igrač koji igra na poziciji zadnjeg veznog igrača. Prošao je sve selekcije Bosne i od strane trenera zapažen kao jedan od najtalentovanijih mladih igrača iz visočke škole fudbala.