Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Semir Bukvić na golu Željezničara

Semir Bukvić prešao je u redove Željezničara iz najmađeg sarajevskog premijerligaša Olimpica. Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine ističe da je to velika stvar za njega i vjeruje da se može nematnuti stručnom štabu Plavih. Ibrahim Šehić, dosadašnji golman tima sa Grbavice karijeru će nasatviti u turskom Mersinu sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor. Bukvić je svjestan da će biti teško naslijediti reprezentativnog golmana BiH na golu Plavih, ali vjeruje u sebe.

“Prelazak u Želju je velika stvar za mene. Veliki je uspjeh sa 20 godina doći u jedan od najtrofejnijih klubova. Presretan sam. Na meni je da se dokažem i nametnem stručnom štabu”, rekao je Bukvić za SportSport.ba, dodavši:

“Naslijediti Šehića je veoma teško. Svi su svjesni njegovog kvaliteta, statsao je veoma dobrog golmana. Ali, vjerujem u sebe. Uz dobar rad, vjerujem da ga mogu naslijediti. Što da ne?!”.

“Ekipa me veoma dobro prihvatila. Svi su društveni. Tu sam nekoliko dana, ali osjećam se kao da sam tu duži period. Iako sam odradio, može se reći, malo treninga, već sam se uklopio”, dodao je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine u drugom pretkolu Evropske lige igrat će protiv moldavskog Sheriffa. Bukvić smatra da su Plavi sa Grbavice mogli proći bolje, ali ističe da dijelom trebaju biti i zadovoljni.

“Mogli smo dosta bolje proći, ali kada pogledamo koga smo sve mogli dobiti, tu je bilo još jačih ekipa. Tako da, moramo biti zadovoljni. Oni jesu favoriti, ali ništa nije nemoguće, pa ni to da prođemo Sheriffa”, dodao je za kraj razgovora Bukvić, pojačanje Željezničara.

(sportsport.ba)