Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Otvorena rekonstruisana dionica puta

Proteklog četvrtka u visočkom naselju Poriječani upriličena je svečanost kojom prilikom je otvorena rekonstruisana nova dionica puta koja veže ovo naselje s naseljem Buzići. Svečanom činu prisustvovao je i premijer Vlade Ze-do kantona mr. Fikret Plevljak zajedno s resornim ministrima Raifom Seferovićem i Amrom Babić, kao i načelnik opštine Visoko Munib Alibegović s pomoćnicima.
“Ovo je dio projekta kapitalnih ulaganja kantonalne Vlade koji se realizuje u saradnji sa opštinom Visoko, mjesnim zajednicama i građanima. Realizacija projekta je upravo to i dokazala, jer saradnjom Kantona, opštine, dvije mjesne zajednice, kao i građana koji su svojim učešćem kroz ovaj projekat dobili širi put i rekonstruisali određene puteve koji se vežu za ovaj pravac. Ono što nam sada slijedi je rekonstrukcija puta od Poriječana do Mulića i pored arheološkog lokaliteta Mile u Arnautovićima.” – istakao je načelnik Visokog Munib Alibegović, koji je zajedno sa premijerom Plevljakom i njegovim ministrima presjekao vrpcu i tim simoličnim činom pustio u promet rekonstruisanu dionicu puta. Nakon toga su obišli novu dionicu te porazgovarali o budućim projektima u kojima bi Vlada kantona mogla pružiti određenu pomoć.
“Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici da otvorimo obnovljenu dionicu puta Poriječani – Buzići, dužine 720 metara, čiji je investitor bila Vlada ZDK-a sa sredstvima iz 2010. godine. Ova dionica će nam mnogo značiti, jer će prije svega donijeti veću sigurnost u odvijanju saobraćaja.” – rekao je predsjednik Savjeta MZ Poriječani Dževad Genjac.