Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Akademija fudbala “FK Zanatlija” počinje sa radom

Jučer je na stadionu Luke održan sastanak članova Uprave Fudbalske akademije FK “Zanatlija” Visoko. Veliki broj prisutnih članova na ovom sastanku razgovaralo je o svim bitnim stvarima vezanim za ovaj veliki projekat za visočku omladinu, projekat koji znači i budućnost fudbala u Visokom. Prisutnim članovima Uprave Akademije obratio se i proslavljeni fudbaler visočke Bosne, bivši reprezentativac BiH Esmir Džafić – Čaja, koji će biti i glavni trener u Akademiji. Do sada se prijavilo 50 djece koja će trenirati od srijede na stadionu Luke, a novina i nešto što do sada nije bio običaj u klubovima na ovim prostorima je da će sva prijavljena djeca dobiti kompletnu opremu za trening, bez da istu tu opremu plaćaju, što je još jedan hvale vrijedan gest ljudi koji vode Zanatlije.

Osim načina rada Akademije na jučerašnjem sastanku se diskutovalo i o načinu finansiranja, takmičenjima i ostalim segmentima rada sa djecom, a još nešto što nije uobičajeno je da će osim brige na terenu, treneri brinuti i o školskom uspjehu djece koja treniraju, a predviđeno je da uz Upravu bude oformljeno i vijeće roditelja djece koja će trenirati, te da se i na taj način ostvari što bliža saradnja između Uprave, trenera, djece i roditelja. Fudbaleri ove Akademije bi se trebali već od septembra aktivno uključiti i u ligaško takmičenje u Ligu Kantona Sarajevo, gdje će nastupati sa renomiranim premijerligašima, Sarajevom, Željezničarom, Olimpicom i drugim klubovima koji gravitiraju ovom kantonu.

Znajući šta su sve Zanatlije napravile u jakom kratkom roku očekivati je i da ovaj projekat uspije, te da za nekoliko godina fudbaleri iz ove Akademije budu prisutni na mnogim evropskim terenima i u velikim evropskim timovima.

Prva prozivka održat će se u srijedu, 22. juna na stadionu Luke.