Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visoko.co.ba ponovo na najposjećenijem hrvatskom portalu Index.hr

Praveći hronologijiu ispada hrvatskih navijača tokom prijateljskih i kvalifikacijskih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije, najčitaniji i najbolji hrvatski interner portal, index.hr danas se ponovo u svom tekstu pozvao i spomenuo visočki portal visoko.co.ba. Razlog je prijateljska utakmica nogometnih reprezentacija BiH i Hrvatske odigrana na stadionu Koševo 2007. godine, kada je skupina hrvatskih navijača na južnoj tribini Koševa tijelima formirala slovo “U”.

Taj susret su pratili novinari visoko.co.ba i trenutak “ispisivanja” slova “U” zabilježili kamerom, a nakon toga je snimak došao i do sjedišta UEFE, nakon čega je Hrvatski nogometni savez dobio jednu u nizu kazni zbog ispada ove vrste.

Evo i na koji način je te 2007. godine u svom tekstu Index.hr spominjao naš portal:

“Autori Hrvati iz Busovače?

No, prema informacijama portala visoko.co.ba, navijači u Sarajevu koji su tijelima formirali zloglasni simbol navodno su Hrvati iz Busovače, čiji je transparent također bio jedan od istaknutijih na južnoj tribini stadiona na Koševu. Prva organizirana navijačka skupina koja je ušla na južnu tribinu je bila iz upravo Busovače, navodi se na spomenutom portalu. Nakon postavljanja transparenata i skandiranja “Ovo je Hrvatska” te navijačkog prepucavanja sa skupinom djece sa istočne tribine, hrvatski navijači iz Busovače su formirali slovo “U” i nastavili skandirati “Ovo je Hrvatska” i “Ajmo, ajmo, ustaše”, dodaje autor.

Domaći navijači iz Donjeg Vakufa  na ustaške provokacije odgovorili su postavljanjem transparenta s likom Alije Izetbegovića, te popratnim naslovom; “Onaj tko te voli, uvijek je s tobom.”