Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Održan Memorijal Nedžad Duraković – Džadan

U spomen na jednog od visočkih ratnih heroja, nosioca ratnog priznanja “Zlatni Ljiljan” Nedžada Durakovića – Džadana, Tradicionalna karate – „Do Asocijacija“ u BiH i Karate klub „Visoko“ su dana 15.06.2011.godine organizovali treći po redu turnir u KSC “Mladost”.

Od devet (9) najboljih juniora u FBiH, koji su bili podjeljeni u dvije grupe, te su prva dva iz svake grupe nastavila takmičenje u polufinalu i finalu, nakon čega smo dobili osvajače medalja na turniru:

1. Armin Hajdukivić,

2. Emrah Kurpejović,

3. Emir Hajduković.

Ovaj turnir je još jedan dokaz da nismo zaboravili one koji su dali život za naš grad i državu, a koji su bili dio našeg kolektiva, među kojima je svakako bio i Nedžad Duraković. Cilj nam je da četvrti po redu memorijal bude još bolji, gdje ćemo pored juniora imati i najbolje seniore. Ovom prilikom bi se zahvalili svima onima koji su pomogli u organizaciji turnira, te onima koji su svojim prisustvom uveličali ovu manifestaciju i svakako dali svima nama još veću snagu i želju za daljnjim radom, poručili su iz Uprave Karate kluba “Visoko”