Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Džemil Ugarak u predsjedništvu stranke na državnom nivou, novi visočki predsjednik bit će poznat za sedam dana

Jedina stranka u ovom trenutku u Visokom koja ima redovne sastanke i koja se uveliko priprema za naredne općinske izbore koji su u oktobru iduće godine je Savez za bolju budućnost (SBB). Nakon jednog takvog sastanka zatekli smo ih sve na okupu u Caffe-u „Etro“. U kratkom i neobaveznom razgovoru predsjednik stranke Džemil Ugarak rekao nam je da će stranka na lokalnom nivou uskoro dobiti novog predsjednika.

“Ja sam izabran u predsjedništvo stranke na državnom nivou i samim tim zbog nespojivosti funkcija više ne mogu biti predsjednik opštinskog odbora. Ali i bez obzira na tu činjenicu pošto smo najmlađa stranka u BiH svi predsjednici su birani na mandat od godinu dana. Sada je u toku u svim gradovima procedura izbora novih predsjednika. Mi smo večeras imali sastanak na kojem smo izabrali šest mogućih budućih predsjednika stranke koji će se birati na četiri godine. Sad su ti prijedlozi otišli na kadrovsku komisiju, koja će najdalje za sedam dana dati svoje mišljenje. Mi ćemo svakako javnost o svemu ovome detaljnije informisati kada dođe vrijeme za to, ali pošto Visoko.co.ba uvijek ide ispred ostalih, posjetioci vašeg sajta evo prvi imaju informaciju.”

Savez za bolju budućnost u Visokom trenutno nije u vlasti i nije učestvovao na prošlim lokalnim izborima. Međutim, na nedavno održanim općim izborima ostvarili su značajan rezultat i jedina su stranka koja je direktno dala jednog visočkog predstavnika u Skupštinu ZDK, njihov kandidat za bošnjačkog člana predsjednika BiH Fahrudin Radončić u Visokom je osvojio više glasova od Bakira Izetbegovića, a to su statistički podaci na osnovu kojih članovi ove stranke u Visokom očekuju značajan rezultat na narednim lokalnim izborima, čak ne kriju svoju ambiciju da oni daju načelnika Visokog za naredne četiri godine.